Claudiu Zamfir

Revolut introduce în România servicii de internet mobil eSIM, concurând cu firmele de telecomunicații

Revolut eSIM.jpg

Aplicația financiară Revolut concurează acum și cu firmele de telecomunicații: banca digitală a anunțat, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că introduce în România  serviciul eSIM, de acces la internet prin pachet de date mobil, începând de luni, 25 martie 2024.

Compania, fondată la Londra de Nikolay Storonsky (CEO) și Vladyslav Yatsenko (CTO), susține că Revolut eSIM le permite tuturor clienților să acceseze date mobile atunci când călătoresc în străinătate și să rămână conectați la internet, „fără a se confrunta cu întreruperi sau cu taxe de roaming neașteptate”.

Prețurile per locație pentru 1 GB încep de la 1 EUR (5 RON) și oferta include peste 100 de țări, susține Revolut. „Vor fi disponibile mai multe planuri de date, care vor varia de la 1 GB până la 20 GB, iar clienții vor avea, de asemenea, opțiunea de a alege dintre planuri de date regionale sau globale pentru a acoperi mai multe țări cu un singur plan”, precizează fintech-ul în comunicat.

În schimb, prețurile afișate luni în aplicație sunt următoarele:

preturi revolut

Odată instalat, eSIM-ul le permite utilizatorilor să își încarce necesarul de date oriunde călătoresc, fără mai a avea nevoie de un SIM fizic și fără să își folosească datele mobile incluse în abonamentul de telefonie mobilă. Dacă un client Revolut aterizează într-o țară și nu are acces la date, poate accesa în continuare aplicația Revolut și poate folosi toate produsele și funcțiile, inclusiv are posibilitatea să își adauge o cantitate mai mare de date mobile.

Cu eSIM-ul instalat prin aplicația Revolut, toți utilizatorii Revolut, indiferent de planul deținut, vor avea acces la date mobile. Clienții Ultra vor putea folosi, ca beneficiu inclus în planul lor, 3 GB de date mobile pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare continuă în fiecare lună - mai spune firma.

Fintech-ul londonez susține că soluția sa vine în întâmpinarea utilizatorilor afectați de scumpirea serviciilor mobile de date în străinătate. „Majoritatea rețelelor mobile din UE nu mai permit utilizatorilor lor să folosească roaming like at home în Marea Britanie, iar tarifele de date pentru restul lumii sunt aproape întotdeauna în afara beneficiilor standard. Noul produs dezvoltat împreuna cu partenerul 1Global este o soluție la această problemă” - afirmă Revolut.

Fintech-ul Revolut a introdus eSIM în parteneriat cu startup-ul britanic 1Global (fost Truphone), fondat de antreprenorul german de origine turcă Hakan Koç, co-fondator al marketplace-ului online de mașini second hand Auto1.

„Prin acest parteneriat cu Revolut, banca digitală va avea acces la rețeaua mobilă mondială a 1GLOBAL și la platforma noastră pentru a-și îmbunătăți propria infrastructură tehnologică internațională. 1GLOBAL oferă conectivitate rapidă și sigură la rețeaua mobilă în peste 160 de țări din întreaga lume. Tehnologia noastră eSIM se integrează perfect în aplicația Revolut și poate fi instalată pe orice dispozitiv mobil compatibil eSIM, în mai puțin de un minut”, a declarat Hakan Koç, fondator și CEO al 1GLOBAL.

Astfel, Revolut își consolidează profilul de super-app, având ca țintă clienții care călătoresc, oferindu-le și alte servicii specifice:

  • Rezervarea cazării cu serviciul Sejururi.
  • Acces în lounge-uri în peste 1.000 de aeroporturi.
  • Asigurare de călătorie care acoperă urgențele medicale și stomatologice pentru clienții Premium, Metal și Ultra.
  • Turiștii vizitează obiective prin intermediul funcției Activități.
  • Plăți la restaurant sau la muzeu cu ajutorul schimbului valutar în peste 30 de monede.

lansată în anul 2015, la Londra, Revolut spune că are peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1729
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri