Claudiu Zamfir

Revolut spune că problemele din week-end au fost din cauza unui partener extern

Thumbnail

Startup-ul Revolut spune că un partener extern al său a cauzat problemele apărute în week-end-ul trecut, când unor utilizatori le-au fost dublate alimentările de cont de pe carduri Visa.

În weekend-ul 5-7 iulie 2019, unul dintre partenerii noștri externi din Germania a emis cereri de procesare de plată de două ori. Din această cauză, au fost dublate o serie de alimentări de cont efectuate de utilizatori Revolut, posesori de carduri emise sub sigla Visa. Ieri, 8 iulie 2019, banii au început să fie virați în conturile afectate și am primit confirmări de la mulți dintre utilizatori că sumele le-au fost returnate în conturile bancare.

Colegii noștri lucrează în ritm alert alături de partenerul nostru extern pentru a se asigura că toate sumele dublate sunt returnate în cel mai scurt timp către toți utilizatorii afectați. Este important de știut faptul că aceste sume de bani nu au fost în niciun moment în sistemul Revolut, ci în cel al partenerului nostru. De asemenea, lucrăm activ alături de partenerul nostru extern și intenționăm să sporim măsurile de securitate pentru ca astfel de situații să fie evitate pe viitor. Ne pare sincer rău pentru această situație și mulțumim pentru înțelegere”, a comunicat Revolut România pe pagina sa de Facebook, fără a dezvălui numele partenerului său extern.

Utilizatori din România ai serviciului financiar Revolut s-au plâns că le-au fost dublate sumele la alimentările de cont de pe carduri Visa, în acest week-end, iar startup-ul fintech a prezentat scuze și a dat asigurări că oamenii își vor recăpăta banii în conturile afectate.

Acesta a fost al doilea incident de acest fel, în decurs de o lună.

Startup-ul fintech Revolut a fost înființat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Până acum, firma a atras investiții de 336 de milioane de dolari și a ajuns să fie evaluată la cel puțin 1,7 miliarde de dolari.

În prezent, serviciile Revolut sunt folosite în 32 de țări, printre care și România. Revolut și-a deschis un birou local în România în luna mai 2018, având-o pe Irina Nicoleta Scarlat în funcția de country manager. Aproximativ 100.000 de români utilizează serviciile Revolut.

Directorul general (CEO) și cofondatorul Revolut Nikolay Storonsky (34 de ani) s-a născut în Rusia, iar tatăl său, Nikolay Mironovich Storonsky, este manager în Gazprom, compania energetică deținută de statul rus. Tânărul Nikolay Storonsky a studiat fizica și economia la Moscova și a lucrat pentru bănci occidentale ca Lehman Brothers  și Credit Suisse. CEO-ul Revolut are o avere estimată la circa 500 de milioane de dolari.

Celălalt cofondator al startupului fintech, Vlad Yatsenko, a lucrat ca programator la Credit Suisse și  Deutsche Bank, iar la Revolut ocupă poziția de director tehnic (CTO).

Urmărește un interviu video cu cofondatorul Revolut Vlad Yatsenko, realizat de StartupCafe.ro, la București:

Parallax

Vizualizari
5039
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri