Adi Iacob

Cum a ajuns o spălătorie auto să valoreze aproape 3 milioane de euro

Thumbnail

Un start-up estonian care promite să "redefinească spălătoriile auto", a obținut investiții în valoare de jumătate de milion de euro în primele sale 20 de luni de activitate. 

UpSteam este un serviciu mobil de spălare a mașinilor care se deplasează la clienți, în loc ca acest lucru să se întâmple invers. Până în prezent, compania a generat venituri de peste 150.000 de euro în capitala estonă, Tallinn, scrie Estonianworld.com.

"UpSteam a reușit să introducă modelul bazat pe abonament, în care oamenii își pot crea propriul program de spălare, pot plăti o dată pe lună", spun reprezentanții spălătoriei auto.

Practic, clienții își pot organiza un program lunar, iar angajații spălătoriei vin și le curăță mașina direct în parcare, fără a fi nevoie ca proprietarul să fie prin preajmă. 

UpSteam, lansat în urmă cu  aproape doi ani, a strâns 280.000 de euro pe platforma de crowdfunding Funderbeam. Restul de bani (aprox. 250.000 euro) au fost investiți de fondatorul companiei de tehnologie Fortumo, Rain Rannu și Henri Treude de la Spring Capital VC.

Potrivit reprezentanților startup-ului, investitorii au evaluat afacerea la 2,75 milioane de euro. 

"Scopul principal al finanțării este de a strânge fonduri pentru construirea unei aplicații, care ar putea fi folosită pentru a intra pe noi piețe din străinătate", spun reprezentanții startup-ului. 

Și în România, un tânăr din Cluj Napoca a dezvoltat o aplicație care vine în ajutorul șoferilor pentru a-și spăla mașinile. Cu o investiție de 10.000 de euro, Vlad Franc a lansat  CleverWash, o aplicație cu care șoferii au posibilitatea să-și facă programări, evitând astfel timpul pierdut la coadă. Potrivit acestuia, procesul de dezvoltare a durat aproape trei luni și a implicat o echipă de șase persoane din care fac parte antreprenori, project manageri, programatori și designeri.

Citește și 

Parallax

Vizualizari
11930
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri