Luminita Pirvu

Un startup din Cluj a lansat o aplicatie care permite programarea masinilor la spalatoriile auto

Imagine principala
Un startup din Cluj a lansat o aplicatie care permite programarea masinilor la spalatoriile auto
Cu o investitie de 10 000 de euro, un tanar din Cluj Napoca, Vlad Franc a lansat  o aplicatie care vine in ajutorul soferilor pentru a-si spala masinile. CleverWash dezvolta solutii dedicate spalatoriilor auto iar soferii au posibilitatea sa-si faca programari, evitand astfel timpul pierdut la coada.

Ideea i-a apartinut lui Vlad Franc care, impreuna cu cinci colegi de serviciu au dezvoltat si implementat aplicatia. Potrivit acestuia, procesul de dezvoltare a durat aproape trei luni si a implicat o echipa de sase persoane din care fac parte antreprenori, project manageri, programatori si designeri. Investitia s-a ridicat la 10 000 de euro si a fost sustinuta integral de firma de software la care acesta lucreaza.

"In paralel cu dezvoltarea versiunilor web si mobile am comunicat constant cu cele mai mari spalatorii din Cluj-Napoca pentru a construi un produs care poate fi cu adevarat implementat in aceasta ramura a industriei serviciilor. In acest timp am dezvoltat numeroase solutii personalizate pentru partenerii nostri din Europa, SUA si Australia. Avand cunostiintele tehnice necesare si expunere internationala in domeniul startup-urilor am decis sa dezvoltam propriul portofoliu de produse", a explicat Vlad Franc, Business Developer CleverWash.

CleverWash ofera o solutie  proprietarilor de spalatorii auto care doresc sa isi monitorizeze eficient activitatea si sa isi optimizeze costurile. Prin inregistrarea cheltuielilor lunare si urmarirea atenta a fluxului zilnic de masini proprietarii sau managerii spalatoriilor auto au acces in orice moment al zilei la statistici despre numarul de masini spalate, serviciile prestate, grad de ocupare, incasari, profit, date istorice si altele.

Spalatoriile au posibilitatea sa-si creeze pachete promotionale si oferte de tipul "happy-hour" pentru atragerea clientii si in timpul intervalelor orare mai putin ocupate. Utilizatorii vor fi automat notificati de existenta unor noi promotii prin intermediul aplicatiei mobile CleverWash.

De asemenea prin intermediul platformei, pe baza unui abonament spalatoriile pot primi  solutii de management si analiza.

Soferii care vor sa foloseasca aplicatia pot sa se inregistreze prin contul de contul de Facebook sau Google. Utilizatorii isi pot face o programare prin trei pasi: aleg serviciile, selecteaza data si ora si introduc datele de contact. Pentru utilizatorii care opteaza pentru crearea unui cont permanent aplicatia completeaza automat datele personale si numarul de inmatriculare al masinii, scurtand si mai mult timpul necesar adaugarii unei programari. Imediat ce spalatoria confirma programarea utilizatorul este notificat pe telefonul mobil.

Aplicatia permite accesul la lista de programari iar dupa vizita la spalatorie utilizatorii pot da o nota, insotita de un comentariu, care vor fi vizibile in momentul in care ceilalti utilizatori acceseaza profilul spalatoriei. Utilizarea aplicatiei este gratuita pentru toata lumea.

Aplicatia mobila CleverWash a fost lansata in septembrie si este disponibila pentru detinatorii de telefoane cu sistem de operare iOS si Android

CleverWash are in momentul de fata 360 de utilizatori activi iar platforma a fost realizata de firma Around 25 SRL cu finantare interna de aproximativ 10 000 Euro pe o perioada de 3 luni pentru partea de design si dezvoltare, potrivit lui Vlad Franc.

Modelul de business e bazat pe un comision pe fiecare programare care se face in platforma si este platit exclusiv de catre spalatorii.

La capitolul planuri de dezvoltare, Vlad Franc sustine ca vor sa se extinda in mai multe orase din tara, Bucurestiul fiind prioritate pentru anul urmator. Totodata, startup-ul cauta parteneri strategici pentru devoltarea la nivel national si isi propune sa imbunatateasca experienta utilizatorilor aplicatiei printr-o noua versiune care urmeaza sa fie lansata in urmatoarele saptamani.
Parallax

Vizualizari
2125
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri