Adi Iacob

Proprietarul eMag și OLX vs Uber Eats: Naspers vrea să cumpere un startup european de livrare a alimentelor

Thumbnail

Reprezentanții fondului de investiții Naspers, care controlează în România afaceri de comerț online ca eMag, OLX sau Autovit.ro, au anunțat că vor lansa o ofertă de preluare a startup-ului britanic Just Eat, în încercarea de a deveni „principala afacere de livrare a alimentelor din lume”.

Potrivit CNN Business, Naspers a făcut o oferta de 4,9 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde de dolari) pentru Just Eat. În urma anunțului, acțiunile Just Eat au crescut cu 26% pe bursa de la Londra.

În luna iulie, JustEat şi Takeaway.com, o altă platformă de pe piaţa comenzilor online şi livrării de mancare (prezentă și în România), au semnat un acord de fuziune în urma căruia urmau să formeze cel mai mare jucător din domeniu, evaluat la circa 9,5 miliarde de euro.

Naspers a lansat oferta prin Prosus, o companie deținută de fondul de investiții, listată la bursa din Amsterdam. 

Această mișcare este un semn că proprietarul eMag și OLX vrea să concureze cu Uber și Amazon pe piața de livrare a alimentelor — o piață care ar putea valora 331 miliarde de dolari la nivel global până în 2022, potrivit Euromonitor

La începutul acestui an, Amazon a făcut o mișcare similară pe piața din Europa, investind într-un rival al Uber Eats — într-o rundă de finanțare de 575 milioane de dolari a startup-ului de livrări de mâncare britanic Deliveroo.

Naspers a mai investit în startup-uri de livrare de mâncare precum Delivery Hero din Europa, iFood din Brazilia și Swiggy — unul dintre cele mai mari startup-uri de livrare a alimentelor din India.

Din 2016, Naspers a investit aproximativ 2,8 miliarde în construirea imperiului său online de livrare a alimentelor, care acum se întinde în 41 de țări, cu 400.000 de restaurante partenere. Achiziția Just Eat ar adăuga 13 piețe și 100.000 de parteneri noi în portofoliul fondului de investiții .
 

Parallax

Vizualizari
2758
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri