Răzvan Tătaru

Platforma Reddit, utilizată și în România, vrea să se listeze la Bursa din New York

Thumbnail

Platforma de discuții și conținut generat de utilizatori Reddit, folosită și în România, a depus cererea de listare la Bursa de la New York sub simbolul bursier „RDDT”, potrivit CNBC.

Rețeaua socială a depus cererea de ofertă publică inițială (IPO) la Comisia de Securitate și Schimb a Statelor Unite (SEC).

Listarea Reddit pe bursă ar fi prima listare a unei rețele sociale de la Pinterest, în anul 2019, și ar fi prima ofertă publică inițială majoră din tehnologie în 2024.

Potrivit spuselor companiei, Reddit a avut vânzări anuale de 804 milioane dolari în 2023, în creștere față de cei 666,7 milioane dolari din vânzări în anul 2022. Aceasta se bazează pe vânzări de reclame online, pe site-ul web și în aplicațiile de mobil.

Rețeaua socială are în continuare pierderi nete de circa 90,8 milioane dolari în 2023, în scădere față de 2022, când a înregistrat pierderi de 158,6 milioane dolari.

În prezentarea depusă la SEC, compania susține că are peste 100.000 comunități, 73 milioane utilizatori activi zilnic în medie și 267 milioane utilizatori săptămânal.

Platforma are în plan folosirea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți afacerea.

Cu puțin timp înainte de anunțarea cererii de listare, Reddit și Google au anunțat că extind parteneriatul și faptul că rețeaua socială va folosi Google Cloud și soluția de inteligență artificială Vertex AI pentru a îmbunătăți platforma.

În plus, Reddit oferă posibilitatea unor utilizatori „de top”, cum ar fi moderatori sau cei care au un număr foarte mare de Karma, un sistem de punctare a activității de pe platformă, ocazia de a cumpăra acțiuni la IPO, potrivit The Verge. Aceasta este o practică de obicei rezervată investitorilor profesioniști care vor să cumpere acțiuni la un preț mai mic până la deschiderea pieței.

Nu este prima încercare de listare la bursă a companiei Reddit. În anul 2021, compania a vrut să se listeze la bursă, în urma unei evaluări de peste 10 miliarde dolari, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro, dar piața din 2022 n-a mai permis listarea oficială.

Aceasta este deținută în prezent de Advance Magazine Publishers, gigantul media în care intră Condé Nast, Tencent și CEO-ul OpenAI, Sam Altman.

Parallax

Vizualizari
187
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri