Powered By

Claudiu Zamfir

Platforma de plăți Stripe, evaluată de investitori la jumătate, în urma unei finanțări de 6,5 miliarde dolari

Fondatori Stripe

Platforma de plăți online Stripe, prezentă și în România, a primit acum o infuzie-record de capital, de 6,5 miliarde de dolari, de la acționari importanți ai săi și de la noi investitori, dar compania a suferit o reducere la jumătate a valorii sale estimate în urmă cu 2 ani.  

Miercuri, Stripe a anunțat că la runda de investiții de serie I, de 6,5 miliarde de dolari, au participat fonduri de investiții prezente deja ca acționari în firmă: Andreessen Horowitz, Baillie Gifford, Founders Fund, General Catalyst, MSD Partners, Thrive Capital.

De asemenea, la finanțare au participat și investitori noi, printre care: GIC, Goldman Sachs Asset and Wealth Management și Temasek.

Fintech-ul va folosi 3,5 miliarde de dolari din această finanățare pentru a plăti taxe, iar cu restul va cumpăra acțiuni de la angajați, potrivit unor surse citate de Reuters.

Pentru a obține noua rundă de investiții, Stripe a fost nevoită să accepte reducerea evaluării companiei la jumătate. La precedenta rundă de investiții, din martie 2021, Stripe a obținut o finanțare de 600 de milioane de dolari, la o evaluare a companiei de 95 de miliarde de dolari. Printre investitorii din 2021 se numărau: Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital și Agenția Națională de Management al Trezoreriei a Irlandei (NTMA).

„În ultimii 12 ani, actualii și foștii angajați ai Stripe au contribuit la construirea unei infrastructuri economice fundamentale pentru milioane de afaceri din întreaga lume, iar această tranzacție le oferă oportunitatea de a accesa valoarea la care au ajutat să se creeze. Dar economia internetului este încă tânără, iar oportunitățile din următorii 12 ani le vor depăși pe cele din trecutul recent. Sunt atât de multe de descoperit și de creat!” - a spus, miercuri, John Collison, cofondator și președinte al Stripe.

De altfel, Stripe a anunțat că integrează tehnologia de inteligență artificială GPT-4 în produsele sale, iar OpenAI, organizația care a dezvoltat Chat GPT, folosește serviciile de plăți Stripe pentru monetizarea tehnologiilor sale.

Compania irlandezo-americană a fost fondată în anul 2010, de doi frați irlandezi: John Collison, care avea 20 de ani atunci, și Patrick Collison, care avea 22 de ani.

Stripe oferă servicii de plăți online și instrumente pentru comerțul pe internet, destinate companiilor, în peste 45 de țări.

Din mai 2020, compania și-a lansat serviciile și în România. Platforma de software oferă acces la rețeaua globală de plăți și trezorerie Stripe.

În afară de noua investiție de 6,5 miliarde de dolari, de-a lungul timpului Stripe obținuse finanțări în valoare totală de 2,2 miliarde de dolari, potrivit datelor de pe Crunchbase

Parallax

Vizualizari
493
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri