Denisa Crăciun

A picat ChatGPT, „robotul” lansat de OpenAI

Chatbot ChatGPT

Utilizatorii ChatGPT, „robotul” lansat de laboratorul de inteligență artificială OpenAI, au semnalat, luni, că nu mai pot accesa chatbotul, conform The Independent.

UPDATE ora 14:24: ChatGPT și-a revenit. 

Problemele au apărut în jurul orei 10, potrivit platformei Down Detector, care ofertă informații în timp real despre starea site-urilor web, utilizatori din întreaga lume raportând că chatbotul nu mai funcționează. 
 

screenshot
Captură foto: Downdetector

Între timp, la ora 11:50, când am accesat pagina ChatGPT, am primit o notificare prin care chatbot-ul confirmă că întâmpină probleme din cauza cererii foarte mari din partea utilizatorilor. 

chatgpt

Ce este OpenAI

Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori au fondat în 2015 OpenAI, o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor. 

Totuși, patru ani mai târziu, în 2019, Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare. De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO. El este cunoscut mai ales pentru faptul că a fost președinte al YCombinator, probabil cel mai prolific accelerator de startup-uri din lume.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn. 

OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Recent, OpenAI a anunțat GPT-4, o versiune nouă a tehnologiei de inteligență artificială care operează ChatGPT.

Parallax

Vizualizari
4571
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri