Răzvan Tătaru

Numărul de tranzacții cripto din România a crescut la începutul anului 2024, față de 2023 (platformă de tranzacționare)

crypto-btc

Bitcoin România, care deține cea mai mare platformă locală de tranzacționare de criptomonede, a înregistrat o creștere cu 600% a numărului de tranzacții în primul trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Firma susține că această creștere este rezultatul aprobării ETF-urilor în Statele Unite ale Americii.

La data de 10 ianuarie 2024, Comisia de supraveghere a piețelor din SUA (SEC) a aprobat 11 ETF-uri de Bitcoin, despre care am mai scris pe StartupCafe.

„O mare parte a acestui volum a fost tranzacționat datorită aprobării ETF-urilor în piața din SUA. Participanții din piața cripto așteaptă acest eveniment de mult timp, iar faptul că ETF-urile au fost aprobate la începutul lui 2024, ne oferă încredere că industria cripto prinde tot mai multă tracțiune pe termen lung”, a declarat George Rotariu, Cofondator și CEO Bitcoin România.

Săptămâna aceasta, se va desfășura evenimentul Bitcoin Halving. În data de 19 aprilie 2024, numărul monedelor Bitcoin puse în circulație va scădea la jumătate, în timp ce piața creează constant noi oportunități și noi cereri. De aceea, istoric, în perioada halvingului și cea următoare, prețul Bitcoin va crește.

„Halvingul este un eveniment care mărește atenția pieței către tehnologia Blockchain. Istoric, în perioada de după halving, prețul Bitcoin creste spectaculos”, a adăugat managerul.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
104
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri