Denisa Crăciun

O nouă lovitură pe piața crypto: Hackerii au golit mii de portofele digitale Solana

Thumbnail

O nouă lovitură pe piața crypto după ce hackerii au furat peste 5,2 milioane de dolari în monede digitale din aproape 8.000 de portofele electronice Solana, potrivit Bloomberg care citează Elliptic, o compania de analiză blockchain.

Totodată, conform companiei de securitate PeckShield, patru adrese de portofel digital Solana au „scurs” aproape 8 milioane de dolari de la victime.

Atacul a fost confirmat de Solana Status (n.r. un cont gestionat de Fundația Solana) pe Twitter, care a menționat că aproape 7.767 de portofele digitale au fost afectate, în timp ce compania Elliptic estimează că este vorba despre 7.936 de portofele electronice, notează CNBC

Solana Status a menționat că atacul provocat de hackerii a căror identitate nu este cunoscută, a afectat mai multe portofele digitale, inclusiv Slope și Phantom.

Thumbnail

Tokenul SOL, una dintre cele mai mari criptomonede după bitcoin și ether, a scăzut cu aproape 8% în primele două ore după ce atacul a fost detectat, conform datelor de pe CoinMarketCap, citate de CNBC.

„Cauza principală (n.r. a atacului) nu este clară încă. Se pare că se datorează unei probleme la software-ul portofelului, mai degrabă decât la blockchain-ul Solana în sine”, a spus Tom Robinson, co-fondator Elliptic.

La începutul acestei săptămâni scriam pe StartupCafe.ro că hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de startupul american Nomad, din domeniul crypto, care a lansat un instrument ce permite utilizatorilor să schimbe token-uri de la un blockchain la altul.

Parallax

Vizualizari
2257
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri