Denisa Crăciun

SUA: Nomad, startup din domeniul crypto, afectat de un furt de 200 milioane dolari

Thumbnail

Hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de la un startup american din domeniul crypto, care a lansat un instrument ce permite utilizatorilor să schimbe token-uri de la un blockchain la altul, scrie CNBC.

Startup-ul crypto american Nomad a confirmat informația luni, într-o postare pe Twitter. Este cel mai recent jaf din 2022 care a afectat o firmă din domeniul activelor digitale.

„Suntem conștienți de incidentul care a implicat Nomad. În prezent investigăm și vom oferi actualizări când le vom avea”, a transmis startup-ul pe Twitter.

Nu este clar cum a fost organizat atacul sau dacă startup-ul intenționează acum să ramburseze banii utilizatorilor care au pierdut token-uri în atac.

Experții în securitate blockchain au descris atacul ca fiind unul „free for all”. Ei susțin că oricine cunoaște modul în care a funcționat acest tip de furt ar putea profita de acest lucru și ar putea retrage o cantitate de token-uri de la Nomad, exact ca la un bancomat care scoate bani prin simplare apăsare a unui buton.

Nomad este un instrument ce permite utilizatorilor să schimbe token-uri și informații între diferite rețele crypto.

Startup-ul fondat în San Francisco a strâns săptămâna trecută 22 de milioane de dolari de la investitori, iar la runda de finanțare a participat și Coinbase Global, conform Reuters.

Parallax

Vizualizari
579
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri