Raluca Abrihan

Franţa cere reglementarea monedelor virtuale în UE şi vrea o “monedă publică digitală”

Thumbnail

Ministrul de finanţe al Franţei susţine că Uniunea Europeană ar trebui să introducă un set comun de reguli pentru monedele virtuale, care în cea mai mare parte sunt reglementate la nivel naţional, susţine el, după ce a declarat, ieri, că Libra, criptomoneda companiei de social media Facebook, nu poate opera în Europa în condițiile curente, din cauza riscurilor financiare și de suveranitate.

Bruno Le Maire spune că e neveoi de o “monedă publică digitală”, dar nu a dat mai multe detalii despre cum ar putea funcţiona o astfel de monedă, scrie Reuters.

Ministrul francez de Finanțe a mai declarat ieri că există îngrijorări serioase în ceea ce priveşte funcţionarea Libra, criptomoneda anunţată de Facebook. că există un potențial risc privind abuzul pieței pentru dominanță.

El a criticat în mai multe rânduri proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, argumentând că apar riscuri în materie de securitate, astfel că sunt necesare garanţii din partea companiei americane.

În luna iulie, reprezentanții Facebook au anunțat că nu vor lansa moneda virtuală Libra până nu vor fi abordate preocupările în materie de reglementare şi nu vor fi primite toate aprobările.

Parallax

Vizualizari
760
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri