Raluca Abrihan

Analiză: Evoluţia Bitcoin - Urmează pragul de 20.000 dolari?

Thumbnail

Piața Bitcoin (BTC) este încă una destul de tânără, cu toate acestea, există o tendință emergentă care are șansa de a se repeta. În decembrie 2017, a avut loc o explozie a prețului, care a adus cotațiile BTC la 19.500 dolari. De atunci, acțiunile au scăzut și apoi au încercat să se recupereze, dar tendința a fost în mod clar în scădere, ducând prețul Bitcoin la un nivel de 3,150 de dolari, arată Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange SA.

Între decembrie 2018 și martie 2019, am ne-am confruntat cu o volatilitate extrem de scăzută - a fost faza de acumulare înainte de următoarea scădere puternică. Schimbarea trendului de scădere și ulterioarele creșteri ale prețului a început în aprilie 2019 și a continuat neîntreruptă până la sfârșitul lunii iunie 2019, când nivelul prețului a ajuns în jurul valorii de 11.360 de dolari. Acest nivel de preț s-a dovedit a fi un vârf local și de atunci observăm o alunecare foarte asemănătoare cu cea pe care am văzut-o de-a lungul aproape întregului an 2018. Cu toate acestea, un lucru s-a schimbat - prețul este corectat de la un nivel mai scăzut și raza de acțiune a valurilor ulterioare este mult mai mică.

Având în vedere repetabilitatea celor două modele descrise mai sus, putem presupune că prețurile vor avea tendința de a scădea până la 9.100 de dolari, după care vor intra într-o volatilitate foarte limitată, pentru ca în final să scadă la 7.500 de dolari. Acest nivel ar trebui să fie deja minimul local, de la care va pleca următorul val de creșteri. Dacă cererea reușește să împingă linia principală a tendinței descendente, este posibil să avem de-a face cu un alt val de boom care poate ajunge la bariera psihologică de 20.000 de dolari, depășind maximul istoric pe care l-am văzut la sfârșitul anului 2017, a mai explicat specialistul Aforti Exchange SA.

Astăzi, prețul BTC oscilează la un nivel 10.100 de dolari, în timp ce capitalizarea totală de piață a Bitcoin valorează peste 181 miliarde dolari. În ultimele 24 de ore, au fost tranzacționate monede virtuale Bitcoin în valoare de aproximativ 18 miliarde USD. Este de subliniat faptul că Ethereum, a doua cea mai importantă criptomonedă după Bitcoin are o capitalizare de piață de aproximativ 10 ori mai mică decât BTC, de 19 miliarde dolari, iar întreaga piață a criptomonedelor este estimată la 259 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
6707
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Modrea
Mihai
Adevărul este că a specula evoluția criptomonedelor (bitcoin, în acest caz) este un fel de ghicit în cafea, stele, palmă etc. Nu există predictibilitate, deoarece fluctuația cursului are la bază cauze foarte dubioase, psihologice, în principal. Cine spune că știe cum va fluctua cotația si care va fi ea manâncă gem de prune digerat. Rog "experții" să se abțină.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri