Adi Iacob

Microsoft lansează un produs bazat pe tehnologia blockchain

Thumbnail

Microsoft și Ernst & Young (EY) au anunțat lansarea unei soluții bazate pe tehnologia din spatele bitcoin — blockchain, pentru gestionarea drepturilor de autor.

Serviciul va fi implementa mai întâi pentru dezvoltatorii de jocuri video parteneri ai Microsoft. De asemenea, compania producătoare de jocuri Ubisoft testează această tehnologie, scrie The Next Web.

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Citește și Facebook formează o echipă pentru a studia blockchain — tehnologia din spatele bitcoin

Dacă testele se termină cu bine, Microsoft și EY speră să implementeze soluția în toate industriile care necesită licențierea proprietății intelectuale sau a activelor.

Cele două companii speră că utilizarea tehnologiei blockchain va simplifica procesul de plată a drepturilor de autor către deținători.

Cum funcționează

Editorii și distribuitorii se vor înscrie pe platformă și vor trebui să accepte termenii și condițiile de afaceri printr-un contract inteligent. Atunci când consumatorii cumpără conținutul online sau din magazinele cu amănuntul, detaliile tranzacțiilor vor fi înregistrate pe blockchain. Editorii și distribuitorii vor avea acces la toate datele relevante.

Reprezentații companiilor speră ca această schimbare să ducă la "creșterea încrederii și transparenței" între actorii din industrie, reducerea "ineficiențelor operaționale" și ușurarea procesului de plată a designerilor grafici și dezvoltatorilor de jocuri video.

EY afirmă că, odată ce va fi complet operațională, soluția blockchain va procesa milioane de tranzacții pe zi.

Microsoft nu este prima companie care explorează tehnologia blockchain pentru a dezvolta o soluție pentru respectarea drepturilor de autor. Cea mai veche implementare a tehnologiei blockchain în acest domeniu a fost realizată în 2015, când cântăreața britanică Imogen Heap și-a lansat melodia "Tiny Human" la prețul de 0,60 de dolari per descărcare folosind platforma Ujo, bazată pe Ethereum.

Începând de atunci au apărut mai multe startup-uri care folosesc tehnologia din spatele criptomonedelor în acest domeniu, dar problema rămâne că nimeni nu a construit încă o soluție scalabilă reală.

Citește și Fonduri europene pentru dezvoltatori blockchain, tehnologia din spatele bitcoin

Și/Sau Startup-ul care vrea să pună diplomele pe blockchain a obținut finanțare de 3 milioane de dolari în urma parteneriatului cu MIT

Parallax

Vizualizari
1756
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri