Denisa Crăciun

MedLife preia 51% din acțiunile Grupului medical Provita

Thumbnail

Compania românească de servicii medicale private MedLife preia 51% din acțiunile Grupului Provita, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Prezent de peste 11 ani, Grupul Provita și-a dezvoltat serviciile în special în București, unde este prezent cu un spital multidisciplinar, două centre de imagistică, un laborator în care pot fi prelucrate o gamă largă de analize și teste medicale, dar și un centru de instruire în terapia durerii.

În perioada imediat următoare, Provita se va dezvolta și în alte orașe mari din țară. Mai întâi în Suceava, unde Grupul va inaugura o clinică specializată, cu focus pe terapia intervențională a durerii și screeningul complet privind patologia sânului.

Totodată, Grupul își va extinde operațiunile din Capitală prin lansarea unui nou spital medical privat planificat pentru primăvara anului 2023.

Noul spital este în fază finală de execuție și va avea o suprafață de aproximativ 25.000 mp, 8 săli de operații, 110 paturi, un centru de imagistică și un centru oncologic integrat de diagnostic, tratament și recuperare.

Potrivit reprezentanților companiei, Grupul Provita a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri în valoare de 74 milioane lei.

„Parteneriatul strategic cu Grupul Provita este un pas important pe care îl facem pentru a completa rețeaua noastră cu echipe medicale de excelență, dar și pentru a integra servicii de prevenție, diagnostic și tratament la cele mai înalte standarde. Pacienții noștri au nevoie de un sistem complet de servicii medicale, la care să aibă acces rapid și eficient pentru a avea grijă de sănătatea lor, dar mai ales pentru a preveni cele mai frecvente boli”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

După finalizarea tranzacției, echipa de management și fondatorii își vor păstra atribuțiile.

„Nevoile pacienților și modul în care răspundem acestora – printr-o abordare multidisciplinară și empatică a actului medical, stau la baza activității Grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni și alături de care vom continua să ne urmărim obiectivul principal de a construi în următorii ani o rețea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienți atât din București, cât și din celelalte mari orașe din țară”, a spus dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

„Este cea de-a 13-a tranzacție anunțată anul acesta, o premieră pe piața de servicii medicale private din România, și avem încredere că toate aceste noi parteneriate vor ajuta nu doar la consolidarea pieței, dar vor fi un avantaj major pentru a crește accesul la servicii medicale de calitate la nivel național”, a declarat Mihai Marcu, Președinte & CEO MedLife Group.

Odată cu finalizarea acestei achiziții, Grupul MedLife, va ajunge la un număr de 47 de tranzacții. Compania va continua să investească în dezvoltarea infrastructurii din România, ultima tranzacție anunțată fiind cea pentru platforma digitală de tip integrator, SanoPass.

Parallax

Vizualizari
333
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri