Ovidiu D. Popica

Se închid magazinele din mall-uri. Singurele rămase deschise: produse alimentare, farmacii, curățătorii.

Thumbnail

Magazinele din marile centre comerciale de tip mall care vând altceva decât produse alimentare, medicamente și servicii de curățătorie se vor închide temporar de duminică seara 22 martie 2019, începând cu ora 22, a anunțat ministrul de interne Marcel Vela.

Dispoziția autorităților este prevăzută la un articol din Ordonanța militară 2, prezentată public de ministrul internelor Marcel Vela, sâmbătă 21 martie 2019.

Ordonanța militară nr. 2 din 21.03.2020 (extras)

(…)

Articolul 2

 (1) Se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul, a produselor și serviciilor, în centrele comerciale în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

(2) Prin centru comercial se înțelege „structura de vânzare cu suprafața medie sau mare în care se desfășoară activități de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piață și de alimentație publică, ce utilizează o infrastructură comună și utilități adecvate", astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

(3) Măsura se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

(…)

Ministrul de interne a explicat că este vorba despre mall-uri.

Magazinele din marile centre comerciale de tip mall sunt o altă categorie de afaceri a căror activitate este temporar suspendată prin decizie a autorităților, după afacerile din Horeca (hoteluri, restaurante, cantine), săli de fitness și saloane de igienă și îngrijire personală.

În aceeași ordonanță este prevăzută și suspendarea temporară tot din 22 martie 2020 a activității în cabinetele de medicină dentară, cu excepția intervențiilor stomatologice de urgență.

Tot în cursul zilei de sâmbătă au intrat în vigoare oficial și măsurile de sprijin financiar anunțate de guvernul Orban precum șomajului tehnic de 75% plătit de stat sau credite cu dobândă zero și garanții pentru firme.

La ora anunțului, Ordonanța militară 2, care instituie și alte privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, nu era publicată în Monitorul Oficial.

Ministrul de interne a spus însă că cel mai probabil documentul va fi publicat în cursul zilei de duminică 22 martie 2020.

Parallax

Vizualizari
6442
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri