Denisa Crăciun

Lăptăria cu Caimac - Agroserv Măriuța, afaceri de 29,5 milioane lei în primul semestru din 2022

Thumbnail

Compania românească de agricultură Agroserv Măriuța, care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a făcut afaceri de 29,5 milioane lei în primul semestru din 2022, în creștere cu 15% față de primul semestru din 2021.

Compania a avut pierderi de 1,4 milioane de lei în prima jumătate a anului din cauza inflației și creșterii prețurilor la energie, „care au condus la majoritatea cheltuielilor din exploatare”, se arată într-un comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

„Anul 2022 este unul foarte dificil pe toate planurile afacerii noastre din cauza mai multor provocări cu impact semnificativ asupra activității pe care o desfășurăm, precum războiul din Ucraina, inflația, creșterea prețurilor la energie și combustibil, dar și lipsa precipitațiilor. Toate aceste elemente au generat un impact direct asupra tuturor jucătorilor din piață, în special o scădere a vânzărilor de lactate, precum și creșteri de prețuri pentru toate inputurile fabricii și fermei. Totuși, privim cu optimism a doua jumătate a anului datorită eliminării restricțiilor legate de pandemie, coroborate cu revenirea la birou și la școală în format fizic, ceea ce va contribui la creșterea cererii pentru produsele noastre, inclusiv cele lansate anul acesta”, spune Mădălina Cocan, Director General, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuța s-a listat pe piața AeRO (simbol bursier MILK) pe 21 mai 2021 și are o capitalizare de piață de aproximativ 74 milioane de lei.

În primele 6 luni din 2022, cifra de afaceri generată de vânzarea produselor lactate, semifabricate și de mărfuri a atins valoarea de 19,3 milioane de lei. 

Totodată, veniturile din activitatea vegetală au ajuns la 3,6 milioane de lei, în urma cultivării unei suprafețe de aproape 2.600 ha.

Până la finalul lunii iunie 2022, compania a înregistrat o producție totală de 6,8 mii de tone, din care cultura de grâu a reprezentat 34% din această producție, cea de secară însilozată, 38%, iar lucerna însilozată, 23%.

Veniturile din zootehnie au înregistrat o valoare de 6,6 milioane de lei, datorită vânzării de lapte crud, 5,5 milioane de lei, urmată de vânzarea de animale, 1,2 milioane de lei.

În primul semestru din 2022, producția totală de lapte a fost de aproape 7,1 milioane de litri, o creștere cu 2% comparativ cu primele șase luni din 2021.

Prin urmare, producția medie în primul semestru din 2022 a fost de peste 39 tone pe zi. Fabrica a utilizat mai mult de jumătate din producția de lapte a fermei.

În prima parte a anului 2022, Agroserv Măriuța a deschis o nouă unitate de producție construită din fondurile obținute din emisiunea de obligațiuni MILK25E, care deține liniile de producție de brânzeturi și unt.

Linia de producție brânzeturi poate realiza brânzeturi (pastă moale, pastă tare, brânzeturi proaspete cremoase, brânzeturi cu mucegai nobil) și cașcavaluri (cașcaval din lapte pasteurizat și nepasteurizat, pastă moale și semi-moale, pastă semi-tare, caș maturat, etc.).

Pentru acest an, compania a bugetat o cifră de afaceri totală de 94 de milioane de lei și un profit net de 2,7 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
442
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri