Redacția StartupCafe.ro

Lăptăria cu Caimac - Agroserv Măriuța se listează cu acțiuni pe AeRo la Bursa de Valori București

Thumbnail

Agroserv Măriuța, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac se listează pe 21 mai 2021 pe piața AeRO, la Bursa de Valori București, informează un comunicat BVB.

Simbolul bursier va fi MILK iar consultantul autorizat  care a intermediat plasamentul privat și listarea acțiunilor la bursă este BT Capital Partners.

Intenția de listare fusese anunțată conducerea executivă a companiei încă de anul trecut când conducerea executivă a companiei a anunțat că vrea să să vândă între 15% şi 20% din companie pentru a-şi finanţa o parte din investiţii.

Agroserv Măriuța a fost înființată în anul 1994 și, inițial, a fost cultivatoare de cereale și crescătoare de vaci cu lapte.

Compania cultiva grâu, orz, rapiță, porumb, lucernă pe 3.000 de hectare de teren agricole iar ferma de vaci avea peste 2500 de capete. 

Cine este compania care deține brandul Lăptaria cu Caimac

Agroserv Măriuța a pornit fabrica de lactate în 2018 și a lansat brandul Lăptăria cu Caimac cu o investiție de peste 5 milioane de euro.

Compania are produce și vinde - prin magazin propriu dar și prin rețele ale unor supermarketuri  lapte integral ambalat la sticlă, și produse lactate.

Citește și:

Lăptăria cu Caimac: Cum construim o marcă românească de produse agro-alimentare.

Agroserv Măriuța a intrat prima dată pe piața de capital în noiembrie 2020, când a vândut, printr-un plasament privat, obligațiuni în euro, în valoare de 3 milioane euro,

Oblligațiunile au intrat la tranzacționate din decembrie 2020 sub simbolul MILK25E.

În aprilie 2021, Agroserv Măriuța - Lăptăria cu caimac a vândut, printr-un plasament privat în valoare totală de 19,4 milioane lei, 431.020 acțiuni, la 45 lei/acțiune.

Acțiunile vândute au fost emise prin majorare de capital social (24,9% din total actiuni), iar oferta a fost adresată unui număr de până la 150 de investitori.

Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, în total fiind înregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, în condiţiile în care subscrierea maximă pe investitor a fost limitată la 1 milion de lei.

În urma încheierii cu succes a plasamentului, evaluarea companiei s-a ridicat la 16 milioane euro.

Parallax

Vizualizari
628
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 018
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri