Denisa Crăciun

Intel va intra pe piața plăcilor video în 2022

Thumbnail

Compania americană Intel va intra din 2022 pe piața plăcilor video cu brandul Arc, care va include servicii de software și hardware. 

Potrivit unui comunicat de presă Intel, prima soluție grafică din seria Arc poartă numele de cod Alchimist, cunoscută anterior ca DG2 și va fi lansată în primul trimestru al lui 2022. Gigantul a dezvăluit și numele de cod ale generațiilor viitoare sub marca Arc: Battlemage, Celestial și Druid.

Soluția grafică va fi disponibilă pe desktop, cât și pe telefonul mobil și va include plăci dedicate și integrate.

„Astăzi marcăm un moment cheie în călătoria grafică pe care am început-o acum câțiva ani. Lansarea mărcii Intel Arc și dezvăluirea generațiilor viitoare de hardware înseamnă angajamentul profund și continuu al Intel față de jucătorii și creatorii de pretutindeni. Avem echipe care muncesc incredibil pentru a ne asigura că oferim experiențe de primă clasă și fără probleme atunci când produsele vor fi disponibile, adică la începutul anului viitor”, spune Roger Chandler, vicepreședinte Intel și manager general al produselor și soluțiilor grafice pentru clienți.

Placile video Intel vor avea la bază o microarhitectură denumită Xe-HPG, care combină mai multe microarhitecturi actuale și care are avantaje precum eficiență, scalabilitate și facilități grafice avansate.

Compania susține că plăcile video Arc vor îmbunătăți calitatea imaginii, folosindu-se de inteligența artificială. Astfel, Intel va intra în concurență directă cu producători americani de procesoare AMD și NVIDIA.

 

 

 

Parallax

Vizualizari
938
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri