Claudiu Zamfir

Achiziție de 30 de miliarde de dolari, negociată de AMD

Thumbnail

O achiziție colosală se pregătește acum în IT-ul mondial: producătorul american de procesoare AMD este în negocieri pentru a prelua o altă companie de cipuri, tranzacție în valoare de cel puțin 30 de miliarde de dolari, conform unor surse citate de Wall Street Journal.

Reprezentanții AMD ar putea ajunge la o înțelegere pentru achiziționarea companiei Xilinx săptămâna viitoare, conform unor surse apropiate negocierilor, dar momentan nu este nimic sigur, menționează publicația americană de business.

Advanced Micro Devices (AMD), cu sediul la Santa Clara, California, a fost fondată în anul 1969 de Jerry Sanders. Procesoarele AMD sunt folosite pentru computere personale la nivel mondial, precum și la consolele de jocuri Xbox (Microsoft) și PlayStation (Sony). Anul trecut AMD a avut venituri de 6,5 miliarde de dolari.

De partea cealaltă, Xilinx, cu sediul la San Jose, California, a fost fondată în anul 1984 de Jim Barnett, Ross Freeman și Bernie Vonderschmitt. Compania produce cipuri programabile folosite inclusiv în data centere, pentru aplicații în inteligență artificială, comunicații 5G și alte tehnologii avansate. Anul trecut, Xilinx a avut venituri de peste 3 miliarde de dolari.

Reamintim că, acum 3 săptămâni, a avut loc o altă tranzacție imensă pe piața procesoarelor: americanii de la Nvidia au preluat compania britanică ARM, la un preț de 40 de miliarde de dolari, în acțiuni și bani.

Parallax

Vizualizari
5456
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri