Denisa Crăciun

Grupul românesc TeraPlast primește ajutor de stat pentru o investiție de 11,2 milioane Euro într-o nouă fabrică

Thumbnail

Producător român de materiale de construcții TeraPlast, controlat de antreprenorul Dorel Goia, a primit acordul de finanțare prin schema de ajutor de stat - HG 807/2014 – pentru o investiție de 11,2 milioane de euro într-o unitate de producție de folii stretch.

Construcția noii fabrici va începe în 2022 în parcul industrial din Sărățel, județul Bistrița-Năsău, a anunțat compania printr-un comunicat.

Fabrica va avea două linii de producție pentru folii din polietilenă de uz industrial, ceea ce reprezintă o capacitate de peste 14.000 de tone anual.

Echipamentele sunt de ultimă generație, cu un grad ridicat de robotizare și automatizare a fluxului de producție, spune grupul românesc.

La maturitate, investiția va genera o cifră de afaceri de 28 milioane euro și o EBITDA de 4 milioane de euro, corespondentă unei marje de 14%, similară cu cea a altor segmente din cadrul Grupului, mai susține compania.

Mecanismul de stimulare a investițiilor cu impact major în economie prevede un sprijin al statului de 50% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului.

Astfel, pentru derularea optimă a investiției, Grupul TeraPlast va accesa un credit bancar.

În ultimii trei ani, Grupul TeraPlast a derulat investiții de 44,4 milioane de euro cofinanțate prin schema ajutorului de stat.

„Ne bucurăm că avem acest sprijin consistent din partea Ministerului de Finanțe în cadrul unui program care și-a dovedit eficiența în trecut și care aduce beneficii reale pentru dezvoltarea regională și a întregii economii. Acest proiect, parte a strategiei de dezvoltare a Grupului pe un segment de piață cu un potențial major, presupune crearea unui centru important de producție de folii stretch în România, cu beneficii pe termen lung”, spune Laszlo Vajda, directorul de dezvoltare al Grupului TeraPlast.

TeraPlast are ca obiectiv atingerea unei cote de piață de aproximativ 45% din piața foliilor stretch până la finalul anului 2025, prin dezvoltarea de capacități proprii și prin operațiuni M&A.

TeraPlast a fost fondată în anul 1992 de omul de afaceri Dorel Goia. Treptat, compania s-a dezvoltat, astfel că grupul a ajuns să fie compus din: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al treilea an consecutiv.

Parallax

Vizualizari
1009
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri