Claudiu Zamfir

Încă un oraș din România cu servicii de livrare Glovo

Thumbnail

Aplicația spaniolă de livrări Glovo anunță că își extinde serviciile în încă un oraș din România și plănuiește să pătrundă în alte 3 orașe românești până la finalul anului 2019.

Aradul este noul oraș pe care activează Glovo la noi. Utilizatorii au posibilitatea de a comanda mâncare, de a face cumpărături, de a primi sau trimite pachete sau de a comanda diverse lucruri în orașul lor.

În prezent, serviciul de livrare mai este disponibil în următoarele 8 orașe românești: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța și Sibiu.

„Până la finalul anului 2019, Glovo urmează să se lanseze în alte 3 noi orașe din România”, spune startup-ul într-un comunicat remis StartupCafe, fără a menționa în care.

Pe site-ul oficial, Glovo mai enumeră însă 4 destinații: Ploiești, Brăila, Galați, Oradea.

Glovo se definește drept „un marketplace care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice”.

În aplicație există categorii predefinite de unde utilizatorii pot alege în funcție de ce își doresc să comande - Mâncare, Magazine, Supermarket, Drogherie sau Băuturi. În plus, prin butonul "Orice", utilizatorii pot comanda orice doresc din orașul lor, precum obiecte decorative sau echipament sportiv de la magazinul preferat, cu condiția sa se încadreze în dimensiunile cutiei Glovo și să nu depășească 9 kg.

Categoria "Curier Rapid" este folosită pentru a trimite în mai puțin de o oră  pachete sau plicuri în oraș, respectând dimensiunile menționate. Serviciul permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasă, la birou sau la prieteni, precum ochelari, chei, genți pentru ora de sport etc.

Cum functionează aplicația Glovo?

  • Descarcă aplicația gratuită Glovo de pe Google Play sau App Store și creează un cont;
  • Aplicația se va deschide și va trebui să setezi locația actuală pentru a vedea ce este dispobil în zona în care te afli;
  • Alege o categorie din cele predefinite sau folosește butonul “Orice”;
  • Comandă orice dorești și urmărește curierul în timp real până ajunge la tine;
  • Vei primi un email cu informații despre comanda plasată;
  • Poți contacta curierul Glovo în timpul livrării pentru nelămuriri sau informații;
  • Plătește cu cardul introdus în contul tău direct din aplicație sau cash la livrare și semnează pentru confirmarea primirii comenzii atunci când ajunge la tine curierul;
  • Oferă un rating restaurantului/magazinului de la care ai comandat, precum și curieurlui care ți-a livrat comanda;
  • După finalizarea comenzii, găsești pe email confirmarea livrării și suma pe care ai autorizat-o pentru plată, cu toate detaliile despre costurile implicate.

În cei 4 ani de când a fost înființat, Glovo a obținut în total investiții de peste 300 de milioane de euro.

Startup-ul a fost deschis în anul 2015, la Barcelona, de către doi tineri antreprenori, Oscar Pierre și Sacha Michaud.

Glovo s-a impus destul de repede în Europa, cu servicii de livrare prin curieri parteneri, care își folosesc bicicletele, motoretele sau mașinile personale. Într-un sistem asemănător cu Uber, Glovo apelează la curieri colaboratori, ca persoane fizice autorizate (PFA) în România, sau frelanceri ori self-employed la nivel internațional, care preiau comenzi prin intermediul aplicației de mobil deținute de startup-ul spaniol.

În mai 2018 Glovo a intrat în București, capitala României fiind unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere a înrolării livratorilor, conform publicației americane TechCrunch. În principal, bucureștenii utilizează Glovo pentru a comanda mâncare de la restaurante. În România, serviciul este disponibil și în Cluj, Timișoara, Iași.

Potrivit Glovo, până în acest moment, în România, peste 5 milioane de produse au fost comandate prin intermediul aplicației.

Pe piața românească, cei mai mari concurenți ai Glovo sunt Uber Eats, Food Panda, Hipmenu sau Caserola.ro.

Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Kiev, Nairobi, dar și în 9 țări din America de Sud precum Peru, Argentina, Ecuador și Panama, fiind prezent în peste 257 de orașe din 33 de state.

Parallax

Vizualizari
4026
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri