Răzvan Tătaru

Foștii directori ai Twitter îl dau în judecată pe Elon Musk

X fosta twitter

Câțiva foști directori ai Twitter, concediați în urma preluării companiei, îl dau în judecată pe Elon Musk pentru faptul că acesta nu le-a plătit salariile compensatorii, potrivit The Verge.

Fostul director general Parag Agrawal, fostul director financiar Ned Segal, fostul director juridic Vijaya Gadde și fostul consilier juridic Sean Edgett îl dau în judecată pe miliardarul Elon Musk și cer 128 milioane dolari pentru salariile compensatorii neplătite.

Una dintre primele acțiuni ale lui Musk ca proprietar al companiei a fost să îi concedieze pe Agrawal, Segal, Edgett și pe Gadde, despre care am mai scris și noi. Potrivit procesului, miliardarul are o „mânie specială” față de acești foști directori, potrivit TechCrunch.

Acești foști executivi l-au forțat pe Musk să finalizeze achiziția de 44 miliarde dolari a Twitter în anul 2022, când miliardarul voia să se retragă, iar acum susțin că scopul său era să îi „înșele” cu 200 milioane dolari înainte ca opțiunile lor pe acțiuni să fie valorificate în următoarea zi.

Nu sunt primii foști membri ai companiei numite acum X care să nu-și fi primit salariile compensatorii. Mai mulți foști angajați l-au dat în judecată pe Musk din aceeași problemă, dar de data aceasta este vorba despre foști directori și executivi.

Zilele trecute, Elon Musk a dat și el în judecată, la rândul lui, compania OpenAI, creatoarea ChatGPT, și pe CEO-ul ei, Sam Altman, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro. Atunci, Musk susținea că OpenAI, Sam Altman, Greg Brockman și alți asociați au încălcat acordurile contractuale inițiale, urmărind profitul în loc de misiunea de bază, aceea de a fi o companie non-profit.

Parallax

Vizualizari
380
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri