Claudiu Zamfir

Proprietarul Foodpanda atrage 1,2 miliarde euro din piață

Thumbnail

Compania germană de livrări prin aplicație Delivery Hero, prezentă în România prin serviciul Foodpanda, a atras finanțări de peste 1,2 miliarde de euro din piață, prin vânzare de acțiuni.

Potrivit Reuters, Delivery Hero a emis 9,44 milioane de acțuni noi (în creștere cu 4,7%), pe care le-a vândut la prețul de 132 de euro pe acțiune, cu discount față de prețul de 138,35 euro, la care ajunsese pe Deutsche Börse, miercuri.

Compania, listată pe bursă din anul 2017, valorează în prezent circa 34 de miliarde de dolari.

Delivery Hero a fost fondat în anul 2011, la Berlin, de Niklas Östberg, Kolja Hebenstreit, Lukasz Gadowski și Markus Fuhrmann. Compania este listată la Bursa de la Frankfurt.

În anul 2016, Delivery Hero a cumpărat serviciul german de livrări Foodpanda, care operează și în România. De asemenea, în anul 2018, Delivery Hero a cumpărat aplicația românească de livrare de mâncare HipMenu, fondată în anul 2013, la Cluj-Napoca, de Ciprian Costa și Dan Klausmeier. Din 2019, HipMenu a fost integrată în Foodpanda România.

În anul 2020, Delivery Hero s-a extins puternic pe piețele internaționale, cumpărând o serie de servicii de livrări prin aplicație:

  • toate operațiunile Glovo din America Latină (8 țări, inclusiv Argentina) - pentru care germanii au plătit 230 milioane euro,
  • aplicația  InstaShop (Emiratele Arabe Unite, Egipt, Bahrain, Liban și Grecia) - pentru 270 milioane dolari, cu posibilitatea de a crește suma tranzacției la 360 milioane dolari, în funcție de rezultatele serviciului,
  • Woowa Brothers (Coreea de Sud) - pentru 4 miliarde de dolari.
Parallax

Vizualizari
1439
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri