Claudiu Zamfir

Proprietarul Foodpanda cumpără cu 270 milioane dolari o aplicație de livrări fondată de doi greci

Thumbnail

Compania germană Delivery Hero, care deține serviciul de livăriri de mâncare Foodpanda, prezent și pe piața din România, cumpără InstaShop, o aplicație de livrare fondată de doi antreprenori greci.

În această tranzacție, InstaShop a fost evaluată la 360 de milioane de dolari. Delivery Hero plătește inițial 270 de milioane de dolari, urmând ca apoi, în urma unor rezultate asumate de InstaShop, să suplimenteze suma.

Ambele companii sunt pe profit, a menționat Delivery Hero.

InstaShop, cumpărată acum în întregime de germani, a fost fondată în anul 2015 de doi antreprenori greci, Ioanna Angelidaki și John Tsiori. Compania are sediul central la Dubai și operează în Emiratele Arabe Unite, Egipt, Bahrain, Liban și Grecia.

În cei 5 ani de existență, aplicația a ridicat investiții de numai 750.000 de dolari, conform Crunchbase.com.

De partea cealaltă, Delivery Hero a fost fondat în anul 2011, la Berlin, de Niklas Östberg, Kolja Hebenstreit, Lukasz Gadowski și Markus Fuhrmann. Compania este listată la Bursa de la Frankfurt.

În anul 2016, Delivery Hero a cumpărat serviciul german de livrări Foodpanda, care operează și în România. De asemenea, în anul 2018, Delivery Hero a cumpărat aplicația românească de livrare de mâncare HipMenu, fondată în anul 2013, la Cluj-Napoca, de Ciprian Costa și Dan Klausmeier.

Parallax

Vizualizari
4196
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri