Denisa Crăciun

Fondul de investiții Catalyst vinde acțiunile de la firma românescă SmartBill către norvegienii de la Visma

Smartbill

Fondul de investiții Catalyst Romania și-a vândut acțiunile pe care le avea în firma românească de servicii cloud de facturare SmartBill către grupul IT norvegian Visma.

SmartBill a fost fondată în 2006 de Ioana și Radu Hasan și Mircea Căpățînă. În 2011, firma și-a lansat software-ul de facturare, iar în 2014 primul său produs de facturare pentru cloud. În februarie 2016, firma a obținut o investiție de 1,1 milioane EUR într-o rundă de finanțare condusă de Catalyst Romania și GECAD Group.

În 2020, Visma, companie IT norvegiană fondată în 1985, cumpărat jumătate din platforma online românească de facturare SmartBill.

„Călătoria de creștere cu Catalyst alături în calitate de investitor și partener a fost remarcabilă. Am crescut compania de zece ori pe parcursul a opt ani. Sfaturile neprețuite ale lui Marius au jucat un rol esențial în momentele cruciale ale afacerii, contribuind în mod semnificativ la succesul nostru. Parteneriatele ca acestea modelează traiectoria unei companii și suntem recunoscători pentru sprijinul și îndrumarea oferită de Catalyst și Marius pe parcursul acestei călătorii”, a declarat Radu Hasan, CEO și co-fondator SmartBill, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro. 

„Am avut privilegiul să fac parte din povestea de succes SmartBill, ajutând deja cu recomandări fondatorii cu câțiva ani înainte de investiția noastră prin Catalyst Romania, realizată împreună cu Gecad Ventures. Este extraordinar să vedem unde a ajuns acum compania și sunt încrezător că SmartBill poate continua să crească mult mai mult în anii următori, dar, ca investitori de tip venture capital, trebuie să facem exit din toate companiile la un moment dat, având în vedere durata limitată de viață a fondurilor de acest tip”, a declarat Marius Ghenea, Managing Partner, Catalyst Romania.

În trecut, Catalyst Romanian Fund I a vândut Green Horse Games către Miniclip, o subsidiară Tencent, și Vector Watch, către FitBit, care a fost cumpărată apoi de Google.

Fondul Catalyst România I a fost finanțat prin inițiativa JEREMIE Romania, finanțare din fonduri structurale, respectiv prin Programul Operațional Competitivitate 2007-2013 cofinanțat prin FEDR.  Catalyst Romania susține că a investit peste 12 milioane euro în 10 companii românești de tehnologie precum Vola sau Simartis.

SmartBill susține că în martie 2024, peste 6,5 milioane de documente au fost emise lunar prin intermediul platformei, valoarea acestora depășind 35 de miliarde de euro pe an. Pentru acest an, compania estimează o creștere cu 60% a cifrei de afaceri și se așteaptă să depășească pragul de 150.000 de clienți.

Parallax

Vizualizari
337
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri