Claudiu Zamfir

Compania care deține jumătate din SmartBill a cumpărat o platformă spaniolă de contabilitate

Thumbnail

Visma, o companie IT norvegiană care deține jumătate din firma românească SmartBill, a cumpărat acum și o platformă spaniolă de contabilitate.

Visma a confirmat oficial, vineri, că preia startup-ul spaniol Holded, care a realizat o platformă de contabilitate și ERP (sistem de planifocare a resurselor din companii), bazată pe cloud.

Valoarea tranzacției depășește 120 de milioane de euro, potrivit presei locale. Holded a fost fondat în decembrie 2015, la Barcelona, de către antreprenorii Bernat Ripoll și Javi Fondevila (foto). Startup-ul a obținut investiții de peste 26 de milioane de dolari, conform CrunchBase.

De partea cealaltă, Visma este o companie IT norvegiană, fondată în anul 1985. Anul trecut, firma a fost evaluată la 12,2 miliarde de dolari. Visma este deținută majoritar de fondul de investiţii Hg (54%), printre acționarii minoritari numărându-se mari fonduri din zona de tehnologie, precum GIC, General Atlantic sau Warburg Pincus.

În decembrie 2019, Visma a cumpărat jumătate din platforma online românească de facturare SmartBill. Fondatorii companiei românești, Ioana Hasan, Radu Hasan și Mircea Căpățînă, păstrează controlul și se ocupă în continuare de dezvoltarea afacerii.

SmartBill este un ecosistem software de business, având ca principal obiectiv automatizarea proceselor, transferul de date, precum și emiterea de documente, eliminând astfel munca manuală, redundantă, de reintroducere de date în diverse sisteme.

Parallax

Vizualizari
1031
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri