Raluca Abrihan

Firmă IT: Ce s-a schimbat în companie din cauza pandemiei. Ce fac angajaţii cu perioadele de concediu

Thumbnail

Ultima jumătate de an a adus după sine o serie de schimbări în viața de zi cu zi, care se reflectă și în alegerile de a petrece timpul liber. În acest context, o firmă românească de IT arată tendințele observate în rândul angajaților săi.

Comparativ cu vara anului trecut, când oamenii preferau planificarea unui concediu prelungit, de aproximativ 10 zile lucrătoare fără întrerupere, în 2020, perioadele de vacanțe au fost mult mai scurte, de cele mai multe ori fiind vorba despre un week-end prelungit, arată reprezentanţii firmei româneşti IT EXE Software.

„Înțelegem aceste tendințe, dat fiind contextul actual, însă chiar dacă nu este un an bun pentru vacanțe petrecute prea departe de casă, acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de concediu în siguranță. Îi încurajăm pe colegii noștri să se bucure de concediu, având grijă la respectarea măsurilor de siguranță, distanțare socială și igienă. Cred că, mai ales în perioada prin care trecem, cu toții avem nevoie de o pauză, din când în când, pentru a ne relaxa și regăsi motivația", declarat Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

Firma lucrează remote, încă de la începerea Stării de Urgență și recomandă tuturor echipelor sale ca ședințele să fie programate online și numai în condiții excepționale se pot desfășura la sediul firmei, cu respctarea unor măsuri de precauție: fiecare întâlnire are un responsabil, care verifică temperatura tuturor participanților, la ședință nu pot fi mai mult de șapte persoane într-o sală mare și este obligatorie purtarea măștii de protecție, pe toată durata discuțiilor.

Pe termen mediu, se preconizează ca vacanțele să-și mențină durata de două-patru zile.

Citeşte şi:

 

 

Parallax

Vizualizari
4742
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri