Adi Iacob

Firma care deține aplicația românească Clever Taxi va lansa trotinete electrice în sistem de sharing în Europa

Thumbnail

Mytaxi, compania germană care deține aplicația românească Clever Taxi, a anunțat va lansa trotinete electrice în sistem de sharing în Europa, în cursul acestui an.

“Piața trotinete electrice în sistem de sharing este extrem de dinamică și interesul utilizatorilor este în plină expansiune în multe orașe internaționale. Vedem un potențial de creștere semnificativ pentru mytaxi în acest sector și o completare perfectă a afacerii noastre existente în domeniul taxiurilor, deoarece trotinetele electrice sunt utilizate în cea mai mare parte pentru tururi scurte de aproximativ 1 până la 2 kilometri”, explică directorul executiv al mytaxi, Eckart Diepenhorst, citat de TechCrunch

Daimler a preluat inițial un pachet de 15% în Mytaxi, în anul 2012, adăugând compania în portofoliul său de afaceri care includea și Chauffeur Privé, Careem, Flinc, car2go și Hailo, care au fuzionat cu mytaxi în 2016.

În vara anului trecut, Mytaxi a cumpărat aplicația lansată în 2010 de Mihai Rotaru și Alex Dumitru — CleverTaxi — într-o tranzacție de peste 10 milioane de euro.

Citește și Clever Taxi, cumpărată de o firmă germană cu peste 10 milioane euro

Mytaxi a fost fondată în 2009, iar reprezentații afacerii susțin că a transportat de atunci 10 milioane de pasageri prin intermediul a 100 000 de șoferi înregistrați în aplicație. Înainte ca Daimler să achiziționeze restul pachetului de acțiuni la începutul anului 2014, mytaxi a obținut 13 milioane de dolari de la Deutsche Telekom Capital Partners, T-Venture, Deutsche Telekom Capital Partners și car2go.

Și competitorii companiei germane, printre care Uber, Taxif și Lyft, au intrat pe piața trotinetelor electrice în sistem de sharing. Aplicația Taxify, prezentă și în București și Cluj cu serviciul său de transport cu mașina personală, în regim de  ridesharing, a anunțat luna trecută ca va lansa la Paris un sistem de transport alternativ, prin care populația închiriază trotinete electrice cu telefonul mobil.

Citește și Trotinete electrice, închiriate pe mobil, printr-un nou serviciu Taxify, la Paris

Parallax

Vizualizari
979
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri