Claudiu Zamfir

Divorț Bill Gates. Ce avere are fondatorul Microsoft

Thumbnail

Miliardarul Bill Gates (65 de ani), cofondator al gigantului tech Microsoft, și soția sa, Melinda (56), și-au anunțat, luni, divorțul, după 27 de ani de căsnicie.

„În 27 de ani, am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care lucrează în toată lumea pentru a ajuta oamenii să ducă vieți sănătoase și productive. Continuăm să împărtășim credința în această misiune și vom lucrăm împreună la fundație, dar nu credem că mai putem să evoluăm împreună ca un cuplu în această următoare etapă a vieților noastre”, scriu Bill și Melinda Gates într-un mesaj comun, postat pe Twitter.

Bill & Melinda Gates Foundation a fost lansată în anul 2000 de către cei doi filantropi, pentru a derula proiecte non-profit, în întreaga lume: educație, sănătate, reducerea sărăciei, protecția mediului etc.

În anul 2019, Bill Gates a anunțat că a transferat 20 de miliarde de dolari, în acțiuni Microsoft, către această fundație. De-a lungul timpului, și alți bogați ai lumii, printre care Warren Buffett, s-au alăturat Fundației Bill și Melinda Gates, astfel încât aceasta a ajuns să gestioneze active de circa 50 de miliarde de dolari.

Chiar și în urma donațiilor imense pe care le-a făcut, Bill Gates este în prezent unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Figurează pe locul al 4-lea în Topul Forbes al miliardarilor pe anul 2021, cu o avere estimată la 124 de miliarde de dolari. În Topul Forbes Real Time, el apare cu o avere de 130 de miliarde de dolari, actualizată în funcție de evoluția cotațiilor bursiere.

Conform calculelor Bloomberg, averea lui Bill Gates se ridică la 145 de miliarde de dolari.

Bill Gates a fondat gigantul tech Microsoft, alături de Paul Allen, în anul 1975. De-a lungul timpului Gates a condus Microsoft din diverse funcții: președinte al board-ului director (chairman), director general (chief executive officer - CEO), președinte al companiei (president) etc. În martie 2020, el a părăsit și poziția de membru al board-ului Microsoft, ultima funcție pe care a mai deținut-o oficial în corporație.

Divorțul anunțat dintre Bill și Melinda Gates amintește de recenta despărțire dintre Jeff și MacKenzie Bezos, din anul 2019. În urma divorțului, șeful Amazon i-a cedat fostei sale soții 35,7 miliarde  de dolari în acțiuni la compania de comerț online, ea devenind astfel una dintre cele mai bogate femei din lume.

---

Citește și:

7 sfaturi de la miliardarul Bill Gates pentru cei care fac afaceri

Parallax

Vizualizari
1642
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri