CZ

7 sfaturi de la miliardarul Bill Gates pentru cei care fac afaceri

Imagine principala
VIDEO 7 sfaturi de la miliardarul Bill Gates pentru cei care fac afaceri
Miliardarul si filantropul american Bill Gates, cu o avere evaluata la 76 de miliarde de dolari, si-a impartasit de multe ori, cu publicul larg, experienta si invatamintele acumulate in deceniile de afaceri la varf. In 1975 a fondat, alaturi de Paul Allen, compania Microsoft, iar in discursurile si interviurile acordate nu a ezitat sa vorbeasca nici despre competitorii sai, printre care Steve Jobs, de la Apple.

Intr-un clip pe YouTube, realizat de Desi Motivation, se evidentiaza 7 "reguli pentru succes" care reies din discursurile si interviurile acordate de Bill Gates de-a lungul timpului:
  • Ai rabdare cu ideile tale! "Daca iti vine o idee care necesita 3-4 ani de imbunatatiri si rabdare, noi am fost chiar buni la treaba asta. De exemplu, Windows. Toata lumea s-a indoit ca va reusi, IBM nu ne sustinut cu el. Ne-a trebuit mai mult timp decat ne-am asteptat. Ne-a luat mai mult de 4 ani pana am finalizat interfata grafica ce avea sa devina atat de populara. Iar acum oamenii o iau ca pe ceva care vine de la sine. O are fiecare pe computerul personal si te astepti sa fie acolo. Asta a fost un succes major al companiei. La fel, pariem pe internet si ca instrumentele noastre vor fi populare".
  • Munceste mult, fara scuze!"Programul meu este incarcat cu intalniri. Noaptea, dupa ce copiii mei se duc la culcare, stau pe e-mailuri. Primesc mesaje toata ziua si asta este sansa mea sa le raspund. Si in weekend trimit o gramada de e-mailuri. Aloc 2 saptamani pe an numai pentru a citi (mailuri), fara sa fiu intrerupt de nimic. Stau singur si ma gandesc la viitor si lumea imi trimite chestii sa citesc in ceea ce se numeste saptamana de gandire. In jur de 25% din timpul cand sunt afara calatoresc si ma intalnesc cu clienti, in Europa, Asia si ma ajuta sa inteleg: ne-am stabilit prioritatile corecte, oamenii raspund bine la ele sau vor sa facem ceva mai bun?".  
  • Invata de la concurenti si apreciaza-i! "El (Steve Jobs), cu micul sau background ingineresc arata ca designul te poate conduce in directia buna si a scos produse fenomenale. Se pricepea la brand. Avea un simt al intuitiei in marketing care era uimitor".
  • Uneori, schimbarea este necesara. "Nu poti sa tot faci acelasi lucru pe care l-ai facut si inainte. Trebuie sa iti folosesti aptitudinile si sa ataci noi frontiere. De exemplu, interfata grafica era separata de sistemul de operare, iar acum vine impreuna cu sistemul de operare. Netscpcape s-a gandit sa transforme browserul de internet intr-un sistem de operare, iar noi am luat sisteml nostru de operare si am construit un browser intr-o maniera mai buna".
  • Crede in viziunea ta! "Microsoft a venit cu conceptul Windows inca din anul 1983. Si azi principalele softuri pentru utilizatori s-au mutat in mediul Windows. Este incredibil cum aplicatiile noastre puternice, ca Word, Excel, PowerPoint, au fost adoptate. Nu e vorba numai de aplicatiile Microsoft. Chiar si alte companii vin cu ceva nou la aplicatiile Windows. In fiecare saptamana vedem inovatie. Am prevazut asta cu mult timp in urma, iar acum traim viitorul".
  • Sa-ti placa orice ai face! "Cheia este sa-ti placa tot ceea ce faci zi de zi. Si pentru mine cel mai placut e ca lucrez cu oameni destepti, sa lucrezi la noi probleme".
  • Angajeaza cei mai buni oameni si inoveaza in fiecare zi! "Ne gandim mereu: ce lipseste, care este feedbackul clientului la care trebuie sa fim mai atenti, cum mentinem ritmul inovarii foarte, foarte inalt, cum ne asiguram ca angajam oamenii cei mai buni. Si focalizarea pe acestea ne-a ajutat sa atingem toate performantele pe care le-a avut aceasta companie. Internetul este un bun exemplu. Si trebuie sa ne gandim cum imbratisam tot ce e mai bun in internet si sa recunoastem neajunsurile si sa ne asiguram ca diminuam din lucrurile care tin lumea departe de intrent".

Urmareste mai multe clipuri motivationale cu mari oameni de afaceri, pe canalul de YouTube Desi Motivation.

Parallax

Vizualizari
1188
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri