Claudiu Zamfir

Premierul Ciolacu, după discuția cu Daniel Dines, fondatorul UiPath (roboți software): „Nu vrem să inventăm roata”

dines-ciolacu

Antreprenorul român Daniel Dines s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria, cu premierul Marcel Ciolacu, care i-a spus fondatorului UiPath că vrea ca Guvernul să învețe din experiența companiei producătoare de roboți software în lucrul cu sectorul public din „țări avansate tehnologic precum Singapore sau SUA”, fără a „inventa roata” în procesul de digitalizare a administrației publice.

Într-o postare pe Facebook, prim-ministrul Ciolacu a relatat ce a discutat cu miliardarul tech și cu alți lideri din UiPath:

„M-am bucurat să discut azi cu conducerea UiPath, liderul mondial în automatizarea software și o companie creată în România, despre soluțiile necesare pentru a digitaliza sistemele informatice ale statului.

Am avut un dialog extrem de deschis și de pozitiv cu Daniel Dines și echipa sa, convenind să lucrăm în continuare împreună. Vrem să învățăm din experiența și modelele de lucru ale UiPath cu sectorul public din țări avansate tehnologic precum Singapore sau Statele Unite.

Le-am spus că nu vrem să inventăm roata, ci să preluăm un model internațional de succes în privința digitalizării infrastructurii informatice de stat.

Am certitudinea că UiPath va fi unul dintre partenerii noștri de termen lung în această privință și cred că este firesc ca România să se bazeze pe Daniel Dines și tinerii săi, care au construit cu energie, disciplină și multă pricepere, un gigant tehnologic care valorează miliarde de dolari!”.

Reamintim că UiPath, companie IT româno-americană fondată la București, este considerat, la ora actuală, liderul mondial în producția de tehnologie RPA (robotic process automation), care ajută firmele și alte organziații să-și automatizeze procesele, preluând astfel anumite sarcini repetitive pe care le au salariații.

UiPath are aproximativ 4.000 de angajați la nivel internațional, dintre care un sfert sunt în România.

Parallax

Vizualizari
5250
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri