Denisa Crăciun

Un dezvoltator imobiliar cumpără pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor

Thumbnail

Compania imobiliară românească One United Properties S.A. a anunțat că achiziționează pachetul majoritar al Bucur Obor S.A., listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

One United Properties, în care și miliardarul român Daniel Dines deține o participație de 5%, a cumpărat indirect pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor, prin compania BO Retail Invest SRL.

Astfel, BO Retail Invest SRL a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A., cu suma de 64.935.000 lei, la un preț pe acțiune de 8,918 lei, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro de către One United Properties.

Contractul dintre One United Properties și BO Retail Invest S.R.L. este supus autorizării de către Consiliul Concurenței, transferul dreptului de proprietate asupra acțiunilor BO Retail Invest S.R.L. putând avea loc doar după emiterea acestei autorizări.

„Decizia de a achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al Bucur Obor este în concordanță cu strategia One United Properties de a crește ponderea profiturilor din activitatea de închiriere într-o manieră durabilă. Bucur Obor are un istoric îndelungat în ceea ce privește profitabilitatea dintr-o astfel de activitate și credem că acordul pe care l-am încheiat astăzi reprezintă un alt pas făcut în direcția creării de valoare suplimentară pentru compania noastră și pentru stakeholderii One United Properties”, a spus Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Bucur Obor este un centru comercial din București, deschis în 1965. În prezent, centrul găzduiește magazine de toate dimensiunile, de la afaceri de familie și până la branduri internaționale.

Compania a fost listată la Bursa de Valori București în iulie 1997, iar în prezent este cotată pe piața AeRO având o capitalizare bursieră de 289 milioane de lei.

În 2020, Bucur Obor S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 31,6 milioane de lei, din care veniturile din chirie s-au ridicat la 26,9 milioane lei, și un profit net de 10,2 milioane de lei, transmite One United Properties.

De cealată parte, One United Properties susține că este mai mare companie imobiliara românească listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB).

Acțiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unui IPO (ofertă publică inițială), în cadrul căruia a atras 260 de milioane de lei pentru noi investiții imobiliare.

Din septembrie 2021, acțiunile companiei sunt incluse în BET, indicele principal al pieței.

Parallax

Vizualizari
560
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri