Claudiu Zamfir

Încă 2 companii românești cuprinse în indicii BET și BET-TR de la Bursă

Thumbnail

Bursa de Valori București (BVB) include companiile One United Properties (ONE) și TTS (Transport Trade Services) în BET, indicele principal al pieței, și BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din BET.

Bursa extinde astfel de la 17 la 19 numărul de companii care fac parte din indicii BET și BET-TR. Decizia a fost aprobată de Comisia Indicilor în ședința din 9 septembrie, iar modificările vor intra în vigoare începând cu data de 20 septembrie, a informat BVB, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Începând cu 20 septembrie 2021, cele 19 companii care fac parte din indicii BET și BET-TR sunt: Alro (ALR), Banca Transilvania (TLV), BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Bursa de Valori București (BVB), Conpet (COTE), DIGI Communications (DIGI), Electrica (EL), Fondul Proprietatea (FP), MedLife (M), OMV Petrom (SNP), Nuclearelectrica (SNN), One United Properties (ONE), Purcari Wineries (WINE), Romgaz (SNG), Sphera Franchise Group (SFG), TeraPlast (TRP), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), Transport Trade Services (TTS).

Ponderile simbolurilor din componența indicilor BET si BET-TR vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședintei de tranzacționare din data de 10 septembrie 2021. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anunțate la finalul zilei de 10 septembrie 2021 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de 20 septembrie 2021. De asemenea, acțiunile ONE și TTS au fost incluse și în indicii BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET Plus.

BET (Bucharest Exchange Trading index) este primul indice dezvoltat de BVB și include cele mai tranzacționate companii listate pe bursa locală, iar BET-TR reflectă și dividendele acordate de companiile din BET.

Înființat pe 19 septembrie 1997, BET a avut în componența sa un număr maxim de 10 companii timp de aproape două decenii.

„Diversificarea sectorială este un element esențial în strategia investițională atât pentru investitorii instituționali, cât și pentru cei de retail, întrucât oferă o mai bună performanță ajustată la risc. Extinderea indicelui este oportună și în contextul în care tot mai multe companii aleg să se listeze și să se finanțeze prin piața de capital, atrăgând astfel tot mai mulți investitori spre bursă”, spune Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Acțiunile dezvoltatorului imobiliar One United Properties au intrat la tranzacționare la bursă pe 12 iulie a.c. în urma unei oferte publice inițiale primare prin care compania a atras finanțare de 260 de milioane de lei. Compania are o capitalizare bursieră de 2,7 miliarde lei (560,7 milioane euro).

Acțiunile companiei TTS, unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri din bazinul Dunării, au intrat la tranzacționare la bursă în 14 iunie a.c. în urma unei oferte publice inițiale secundare prin care acționarii societății au vândut 50% din acțiuni, pentru 288 milioane lei (58,5 milioane euro). Compania are o capitalizare bursieră de 609 milioane lei (123 milioane de euro).

Parallax

Vizualizari
693
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri