Denisa Crăciun

Germanii de la Delivery Hero au preluat 5,09% din acțiunile rivalei britanice Deliveroo

Thumbnail

Compania germană de livrări Delivery Hero, a preluat 5,09% din  acțiunile rivalei sale britanice, Deliveroo, potrivit Reuters.

Tranzacția a fost anunțată de autoritatea de reglementare financiară, care a dezvăluit că acțiunile Deliveroo au crescut cu 11% la 360 de pence pe unitate.

"Delivery Hero caută întotdeauna noi oportunități de investiții. Credem cu tărie în potențialul viitor al industriei de livrare, în ansamblu ei și, prin urmare, am decis să achiziționăm acțiuni la una dintre companiile care este în frunte”, au declarat reprezentanții companiei germane.

Reuters relatează că participația la Deliveroo a fost evaluată la aproximativ 284 milioane de lire sterline, adică 335 milioane de euro, pe baza prețului de închidere de vineri.

Titlurile Delivery Hero au scăzut cu aproximativ 1,3% la Bursa din Frankfurt, după această tranzacție.

Deși platformele online pentru livrarea mâncării Delivery Hero și Deliveroo au beneficiat de o creștere a vânzărilor în timpul carantinelor pentru pandemie, acestea continuă să înregistreze pierderi, spun analiștii, motivând că afacerile respective nu vor rezista pe măsură ce restaurantele se vor redeschide.

Compania Delivery Hero a fost înființată în 2011, la Berlin, de Niklas Östberg, Kolja Hebenstreit, Lukasz Gadowski și Markus Fuhrmann și operează în 50 de țări din întreaga lume.

În 2016 a intrat și pe piața din România, achizițonând platforma de livrări germană Foodpanda, care era prezentă aici din anul 2013. De asemenea, Delivery Hero a cumpărat, în 2018, aplicația românească de livrare de mâncare HipMenu. În 2021, însă, Delivery Hero a intrat într-un acord definitiv să-și vîndă afacerile din România câtre spaniolii de la Glovo. Această tranzacție urmează să fie finalizată până în primul trimestru al anului 2022, fiind analizată în prezent de Consiliul Concurenței.

Parallax

Vizualizari
898
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri