Claudiu Zamfir

Daniel Dines își ia un co-CEO la UiPath, de la Google

Thumbnail

Compania IT româno-americană UiPath va avea, alături de fondatorul Daniel Dines, un co-CEO, care a ocupat anterior o poziție de conducere în cadrul Google, conform unui comunicat oficial remis StartupCafe.ro.

Robert Enslin își va începe activitatea pe poziția de co-chief executiv officer (co-director general) al UiPath din data de 16 mai 2022.

Oneșteanul Daniel Dines, fondator și CEO al UiPath, a transmis echipei sale o scrisoare în care a explicat ce va face el mai departe și de ce l-a cooptat pe Enslin la conducerea companiei.

„În calitate de co-CEO al meu, Rob se va concentra pe extinderea afacerii noastre. Acest lucru îmi va permite mie să mă concentrez pe cultura companiei noastre, pe viziune și pe inovația de produs. Acestea sunt domeniile de care am fost cel mai pasionat de când am fondat UiPath și din care mă pot asigura că construim o companie în care doriți să veniți la lucru  în fiecare zi și care oferă cea mai mare valoare clienților noștri.

Când Rob și cu mine ne-am întâlnit prima dată, am vorbit despre stilul său „eliberator” de a conduce, unul în care creează un mediu de lucru deschis și colaborativ, care solicită cea mai bună gândire și muncă din partea tuturor, omenii dând tot ce e mai bun, drept rezultat. Am vorbit și despre puterea diversității și de ce continuarea creării unei culturi incluzive nu va face decât să întărească elementele fundamentale ale viziunii, misiunii și valorilor noastre. Respectul nostru reciproc este de neprețuit și știm că succesul nostru va depinde de capacitatea noastră de a lucra cot la cot. Această mentalitate este un multiplicator de forțe, deoarece ne concentrăm pe dezvoltare și pe construirea unei companii care reimaginează modul în care se desfășoară business-ul” - le-a scris miliardarul român celor din echipa UiPath.

Robert Enslin este un manager cu peste 30 de ani de experiență în companii tech de top. Înainte de UiPath, el a fost președinte pentru vânzări al Google Cloud, din 2019. De altfel, Google , prin fondul de investiții Capital G, a fost printre primii investitori importanți în UiPath.

De asemenea, Enslin a lucrat 27 de ani la compania germană SAP, fiind, printre altele, președinte pe America de Nord al firmei de software, în perioada 2009-2010.

Pe 21 aprilie, UiPath a aniversat primul an de la oferta sa publică inițială (IPO) și listarea la Bursa de la New York, cea mai mare din lume. Rezultatele pe bursă nu arată, însă, bine pentru investitorii UiPath. Miercuri, 27 aprilie 2022, UiPath era cotată cu o valoare de piață de 9,4 miliarde de dolari, de aproximativ 4 ori mai mică decât valoarea de la listarea pe Bursă, de anul trecut, când a încheiat prima zi de tranzacționare la o capitalizare totală de circa 38 de miliarde de dolari. Acum, acțiunile PATH se tranzacționează la 18 dolari și 20 de cenți, în condițiile în care în luna mai 2021 ajunseseră și la 85 de dolari.

În anul fiscal 2022 al UiPath, cuprins între 1 februarie 2021 și 31 ianuarie 2022, compania IT a avut venituri de 892,2 milioane de dolari, în creștere cu 47% față de nivelul din anul precedent, când avusese venituri de 607,6 milioane de dolari.

Firma de roboți software a făcut însă și plăți foarte mari, ieșind pe minus. Astfel, în anul fiscal 2022 (încheiat la 31 ianuarie 2022), UiPath a avut pierderi nete de 525,5 milioane de dolari, de 5,6 ori mai adânci decât cele din anul precedent (de 92,3 milioane de dolari), conform rezultatelor anunțate de companie.

Parallax

Vizualizari
7445
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri