Denisa Crăciun

Crypto: Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX, acuzat că a dat mită 40 milioane dolari unor oficiali chinezi

FTX 2022

Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei de tranzacționare de criptomonede FTX, a plătit mită în valoare de zeci de milioane de dolari unor oficiali chinezi, potrivit CNBC.

Autoritățile americane îl acuză pe SBF că a plătit mită cel puțin 40 milioane de dolari mai multor oficiali chinezi, conform unui document depus marți la tribunalul din Manhattan, arată Financial Times

Procurorii susțin că fondatorul FTX a direcționat plata pentru a debloca anumite conturi ce aparțineau firmei sale de tranzacționare de criptomonede Alameda Research, pe care autoritățile chineze le-au blocat în noiembrie 2021. 

Conform surselor citate, miliardarul în vârsta de 31 de ani „și alții” au „dirijat și au transferat” cel puțin 40 de milioane de dolari în criptomonede către oficialii chinezi după ce au încercat „numeroase metode” de deblocare a conturilor. Conturile conțineau, la rândul lor, aproape 1 miliard de dolari în criptomonede. 

FTX, considerat cândva al treilea cel mai mare exchange crypto din lume, și-a depus actele pentru procedura de restructurare și faliment în SUA, în noiembrie 2022. 

Cine este Samuel Bankman-Fried, fondatorul FTX

Samuel Bankman-Fried (31 de ani) s-a născut pe 6 martie 1992 în California, SUA, și este un antreprenor și investitor, conform Wikipedia. SBF, care a ajuns în mai puțin de 5 ani miliardar, vine dintr-o familie de academicieni: părinții săi, Barbara Fried și Joseph Bankman, fiind profesori la Stanford Law School. 

Antreprenorul a terminat liceul la Crystal Springs Uplands School în Hillsborough, California. Apoi, din 2010 până în 2014, el a urmat Massachusetts Institute of Technology (MIT), unde a obținut o diplomă în fizică și matematică, potrivit profilului său de LinkedIn.

Cunoscut mai ales pentru exchange-ul de criptomonede FTX, pe care l-a fondat în 2019, în Hong Kong, SBF a mai înființat în 2017, alături de Tara Mac Aulay, și firma Alameda Research.

De la lansarea în 2019, FTX a strâns 1,8 miliarde de dolari de la investitori precum Sequoia Capital, Thoma Bravo sau SoftBank, arată datele de pe CrunchBase

Parallax

Vizualizari
390
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri