Redactia StartupCafe.ro

Crypto: Elon Musk dat în judecată pentru că ar fi manipulat Dogecoin-un nou episod al litigiului cu investitorii care au pierdut bani

elon musk-dogecoin-dreamstime

Mai mulți investitori de pe piața crypto au propus o acțiune în justiție împotriva miliardarului Elon Musk (Tesla, SpaceX, Twitter, PayPal), pe care îl acuză că le-ar fi provocat pierderi de miliarde de dolari, prin manipularea criptomonedei Dogecoin, transmite Reuters, citat de News.ro.

Vorbim de un nou episod al disputei legale începute anul trecut de mai mulți investitori care au cumpărat Dogecoin, în perioada în care Musk menționa această criptomonedă în tot felul de ieșiri publice ale sale, iar acum oamenii s-au trezit cu pierderi mari, în urma scăderii valorii Dogecoin.

Astfel, într-un dosar depus, miercuri seara, 31 mai 2023, la Tribunalul federal din Manhattan, New York, investitorii au acuzat  că Musk s-ar fi folosit de postări pe Twitter, influenceri online plătiţi, apariţia sa din 2021 la „Saturday Night Live” de la NBC şi alte „cascadorii publicitare”, pentru a face tranzacții  profitabile pentru el, pe seama lor, prin mai multe portofele Dogecoin, controlate de el şi de Tesla.

Potrivt reclamanților, aceste fapte au inclus şi episodul din aprilie 2023, în care Musk a vândut criptomonede Dogecoin în valoare de aproximativ 124 de milioane de dolari, după ce a înlocuit logo-ul păsării albastre al Twitter cu logo-ul Dogecoin (câinele shiba inu), ceea ce ar fi dus la o creştere cu 30% a preţului Dogecoin.

Musk cumpărase Twitter în octombrie 2022.

„O campanie intenţionată de lătrat de carnaval, manipulare a pieţei şi comerţul privilegiat” i-a permis lui Musk să fraudeze investitorii, să se promoveze pe sine şi pe companiile sale, se arată în dosar.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a refuzat joi să facă vreun comentariu în această speță. De asemenea, un avocat al Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea presei.

Nici avocatul investitorilor reclamanți nu a răspuns imediat unei cereri pentru comentarii.

În acontext, investitorii reclamanți l-au acuzat pe Musk, unul dintre cel mai bogați oameni din lume, că a crescut în mod deliberat preţul Dogecoin cu peste 36.000% în doi ani pentru ca apoi să-l lase să se prăbuşească.

Ei au inclus ultimele acuzaţii într-o a treia plângere modificată, într-un proces care a început în iunie 2022.

Musk şi Tesla au cerut în martie respingerea celei de-a doua plângeri modificate, numind-o „o operă fantezistă de ficţiune”, iar pe 26 mai 2023 au declarat că un alt amendament este nejustificat.

Într-un ordin de miercuri, judecătorul de district american Alvin Hellerstein a spus că va accepta „probabil” a treia plângere modificată, spunând că inculpaţii nu ar fi probabil prejudiciaţi.

Parallax

Vizualizari
4589
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.09

rating: 1.594

Articole publicate : 702
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri