Claudiu Zamfir

UPDATE Criptmoneda dogecoin a pierdut 30% din preț după glumele lui Elon Musk de la SNL. Duminică seara revenea pe creștere

Thumbnail

Criptomoneda dogecoin, care cunoscuse o ascensiune uimitoare în ultimele zile, s-a prăbușit brusc, cu peste 30%, duminică, imediat după apariția miliardarului Elon Musk la show-ul TV Saturday Night Live din SUA.

UPDATE: Duminică seara, în jurul orei 21.00, dogecoin revenea pe creștere, după ce SpaceX a distribuit pe Twitter un anunț al altei companii, în care se spunea că firma lui Elon Musk de explorări spațiale va trimite în spațiu un satelit, denumit DOGE-1, acceptând ca plata serviciului să-i fie făcută în dogecoin. The Verge reamintește că pe 1 aprilie (Ziua Păcălelilor), Elon Musk a anunțat pe Twitter că va pune „Dogecoin-ul la propriu pe Lună”, iar acum publicația catalogează drept „cascadorie stupidă” (silly stunt) anunțul lansării unui satelit cu numele DOGE-1 - referire la lozinca „To the Moon!” folosită de Musk și de fanii dogecoin, aluzie la urletul câinelui Doge la Lună și la creștera criptomonedei „până la Lună”.

----

Dogecoin coborâse până la 43 de cenți, iar apoi a mai urcat până la 48-50 de cenți, duminică, la ora transmiterii acestei știri. Pierderea de valoare înregistrată în ultimele 24 de ore era de 31,5%, duminică, în jurul orei 18.00, conform Coindesk, dar dogecoin revenea totuși pe o ușoară creștere.

Thumbnail

Situația dogecoin în jurul orei 18.30 (Coindesk)

Dogecoin a fost creată în anul 2013, de programatorii Billy Markus și Jackson Palmerca, drept o ironie la adresa fenomenului cripto. Simbolul ales voia să întruchipeze două lucruri la modă pe rețelele sociale: fenomenul meme și criptomonedele. Logoul Dogecoin este litera D restilizată, suprapusă peste imaginea câinelui Doge, o memă celebră cu un câine de rasă Shiba Inu care circulă și în ziua de azi în social media.

Criptomoneda a crescut după mesajele de susținere postate pe Twitter de Elon Musk, de-a lungul timpului, miliardarul fiind supranumit „The Dogefather” - „Tatăl lui Doge” sau „Nașul lui Doge”.

Dogecoin s-a apreciat și mai mult, după ce, recent, a fost inclusă la tranzacționare pe platformele online care înlesnesc procesul: eToro, Robinhood, Binance, Bittrex etc.

Criptomoneda, deși o glumă, a urcat ca racheta în ultima săptămână, în așteptarea apariției susținătorului său, Elon Musk, la show-ul SNL. Cumpărătorii se așteptau ca miliardarul să dea din nou mesaje de susținere pentru dogecoin și au luat cu asalt platformele de trazacționare, Robinhood blocându-se la un moment dat.

Astfel, de luni până vineri, înainte de show-ul în care Musk avea să fie „gazdă”, dogecoin a crescut de la 38 de cenți la 72 de cenți. Vineri, creșterea dogecoin era de 26000% față de nivelul de acum 6 luni, conform CNBC. Vineri, cu o zi înainte de difuzarea show-ului, Musk a postat pe Twitter un mesaj în care făcea apel la precauție în cumpărarea criptomonedelor.

„Criptomonedele sunt promițătoare, dar vă rog să investiți cu precauție”, a scris vineri Elon Musk pe Twitter.

În show-ul TV de comedie, șeful Tesla și SpaceX a dat dovadă de autoironie și a luat în derândere și dogecoin, pe care - jucând rolul unui expert cripto fictiv, Lloyd Ostertag - l-a numit, la un moment dat, „o șemecherie” (a hustle).

 

 

Iată dialogul de la SNL:

  • Prezentator TV: Dar ce e Dodgecoin?
  • Lloyd Ostertag (jucat de Elon Musk): Tot încerc să-ți săpun: este o criptomonedă pe care o poți schimba în bani convenționali.
  • Prezentator TV: O, deci e o șmecherie (a hustle - în engleză)!?
  • Lloyd Ostertag (jucat de Elon Musk): Da, e o șmecherie.

De asemenea, în monologul „tradițional” al gazdei show-ului, Elon Musk a dezvăluit că suferă de sindromul Asperger și, la un moment dat a invitat-o în studio pe mama sa, un nou prilej de a face glume pe seama dogecoin.

De-abia aștept cadoul meu de Ziua Mamei. Sper numai să nu fie dogecoin” - a spus fostul model Maye Musk, mama miliardarului.

„Chiar este...” - i-a răspuns el, în hohotele tuturor.  

Parallax

Vizualizari
6240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri