Adi Iacob

Criptomonede pe Facebook: Rețeaua de socializare a înregistrat o firmă de blockchain și plăți în Elveția

Thumbnail

Facebook a înființat o nouă companie de tehnologie financiară în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor - blockchain și plăți, precum și pe analiza datelor, potrivit registrului comercial al Genevei.

Facebook Global Holdings figurează ca acționar în cadrul firmei Libra Networks, înregistrată la Geneva pe 2 mai pentru a furniza servicii financiare și tehnologice și pentru a dezvolta software-uri conexe, scrie Reuters.

Facebook, a cărei platformă de social media are mai mult de 2 miliarde de utilizatori, nu a oferit detalii despre Libra Networks, care se va concentra pe "investiții, plăți, finanțare, managementul identității, analiză de date, big data, blockchain și alte tehnologii".

Tehnologia blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Drumul rețelei de socializare spre adopția crypto a fost lent și constant. Ultima mișcare a companiei a fost angajarea a doi manageri de conformitate de la exchange-ul de criptomonede Coinbase - pe 14 mai, potrivit CoinDesk.

Proprietarul WhatsApp, Messenger și Instagram, fiecare folosit de mai mult de 1 miliard de utilizatori, a fost anul trecut în centrul atenției din cauza utilizării abuzive a datelor personale ale consumatorilor.

Citește și 

Parallax

Vizualizari
1719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri