Adi Iacob

NYT: Facebook planifică lansarea unei criptomonede în prima jumătate a anului 2019

Thumbnail

Unele dintre cele mai mari companii care oferă servicii de mesagerie online speră să reușească acolo unde start-up-urile din industria crypto au eșuat. Printre acestea se numără Facebook, Telegram și Signal, care intenționează să lanseze noi criptomonede în acest an, menite să permită utilizatorilor să trimită banii contactelor din sistemele lor de mesagerie.

Proiectul cel mai anticipat, dar secret, este în curs de dezvoltare la Facebook. Compania lucrează la o criptomonedă pe care utilizatorii WhatsApp (- deținut de Facebook) ar putea să o trimită instantaneu prietenilor din lista de contacte, au declarat cinci persoane informate despre proiect, citate de New York Times.

Proiectul rețelei de socializare este într-un stadiu avansat, deoarece compania a purtat deja negocieri cu exchange-urile de monede digitale pentru a le vinde către consumatori, au afirmat patru surse informate cu privire la discuțiile purtate.

Telegram, care are aproximativ 300 de milioane de utilizatori la nivel mondial, lucrează, de asemenea, la o monedă digitală. Și serviciul de mesagerie criptat Signal are o monedă digitală proprie în lucru. La fel și cele mai mari aplicații de mesagerie din Coreea de Sud și Japonia - Kakao și Line.

Toate aceste proiecte se ar putea ajunge pe o piață care s-a dovedit deja populară pentru consumatori. Aplicația Venmo a devenit popuară în Statele Unite datorită funcțiilor sale de a trimite bani prin telefon. Și în China, mulți consumatori folosesc sistemul de plăți care funcționează pe aplicația populară de mesagerie WeChat.

Totuși, cel mai probabil companiile se vor confrunta cu multe din aceleași obstacole tehnologice și de reglementare care au impiedicat bitcoin sa intre în mainstream. Lipsa unei autorități centrale - un guvern sau o bancă - le-a făcut utile infractorilor și escrocilor, iar modul în care funcționează rețelele fac dificilă gestionarea unui număr semnificativ de tranzacții într-un timp scurt.

Companiile folosesc resurse semnificative în proiectele lor, chiar și în condițiile în care prețurile criptomonedelor au scăzut semnificativ în ultimul an.

Facebook are peste 50 de ingineri care lucrează la proiectul său, potrivit surselor citate de NYT. Un site web din industrie -The Block - a urmărit fluxul constant de noi locuri de muncă pentru proiectul Facebook.

Proiectul Facebook, care este condus de fostul președinte al PayPal - David Marcus, a început anul trecut, după ce Telegram a obținut o suma de 1,7 miliarde de dolari pentru finanțarea proiectului său crypto. Echipa rețelei de socializare se află într-un birou cu acces separat, astfel încât alți angajați Facebook șă nu poată intra, potrivit declarațiilor a doi angajați ai companiei.

Reprezentanții companiilor au refuzat să comenteze informațiile apărute în presa internațională. 
 

Parallax

Vizualizari
1536
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri