Adi Iacob

Membri ai Asociației Libra investesc intr-un proiect rival al criptomonedei Facebook

Thumbnail

Unii membri ai Asociației Libra, precum fondul de investiții Andreessen Horowitz și compania fintech Coinbase, își întăresc pariul pe criptomonede sprijinind o platformă concurentă proiectului lansat de Facebook. 

Susținătorii criptomonedei Libra s-au alăturat proiectului Fundația Celo „Alliance For Prosperity” (non-profit) ― cu peste 50 de parteneri. Proiectul oferă dezvoltatorilor o modalitate de a construi aplicații mobile descentralizate bazate pe platforma blockchain Celo, scrie TechCrunch.

Platforma open-source Celo este încă în faza de testare, iar planurile fundației este de a lansa oficial rețeaua în luna aprilie. 

Organizația non-profit fondată în 2017 a strâns până acum 36,4 milioane de dolari. Fondul de investiții a16z Crypto (deținut de Andreessen Horowitz) a participat într-o rundă de finanțare a organizației (serie A), cumpărând monede dititale stabile Celo Gold în valoare de 15 milioane de dolari.

  • Un stablecoin (criptomoneda stabilă) este un tip de monedă dititală conceput pentru a-și menține un preț de piață relativ stabil. Companiile care dețin și emit stablecoins ar trebui să dețină activele la care moneda lor este legată.

Cea mai mare diferență între rețeaua Celo și alte rețele blockchain este faptul că plățile în criptomoneda fundației pot fi trimise prin intermediul numerele de telefon ale oamenilor în loc de adrese complicate. Scopul este de a facilita furnizarea de utilități prin tehnologia blockchain, prin construirea unei rețele flexibile de aplicații care să nu sperie autoritățile de reglementare ― așa cum a pățit proiectul Libra.

  • Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

Alliance For Prosperity este susținută de Andreessen Horowitz (care a finanțat Celo), Coinbase (Ventures), Bison Trails, Anchorage și Mercy Corps ― toate fiind și membre ale Asociației Libra. Acest lucru ar putea crea un conflict de interese în ceea ce privește ce criptomoneda și platforma de dezvoltatori vor promova companiile. 

Printre partenerii Alliance For Prosperity se mai numără și Carbon, GiveDirectly, Grameen Foundation, Arțar și Polychain.

La începutul acestei luni, presa internațională scria că Facebook regândește planurile pentru propria criptomonedă ― Libra ― după ce autoritățile de reglementare din Europa și Statele Unite au anunțat în repetate rânduri că nu vor permite lansarea monedei digitale pe piață, iar mai mulți susținători ai proiectului s-au retras din Asociația Libra.

În prezent, rețeaua de socializare analizează posibilitatea lansării unui sistem cu versiuni digitale ale monedelor consacrate ― inclusiv dolarul și euro.

Citește și 

Parallax

Vizualizari
936
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri