Răzvan Tătaru

SpaceX, compania lui Elon Musk, a ajuns să valoreze 175 miliarde dolari

Sediul SpaceX din Los Angeles

SpaceX, compania de explorări spațiale condusă de miliardarul Elon Musk, ar fi evaluată la valoarea de 175 miliarde dolari, potrivit Bloomberg, citată de Business Insider.

Compania lui Musk ar vrea să vândă acțiuni la prețul de 95 dolari pentru a strânge între 500 și 750 milioane dolari, la o evaluare de aproximativ 175 miliarde dolari, potrivit surselor citate.

În luna ianuarie 2023, SpaceX era evaluată la 137 miliarde dolari, potrivit CNBC. În plus, în luna iunie a acestui an, compania controlată de Musk a fost evaluată la suma de 150 miliarde dolari în ultima rundă de finanțare, potrivit Reuters.

Compania SpaceX a fost fondată în anul 2002 de Elon Musk pentru a face călătoriile spațiale mai accesibile. În plus, aceasta aduce viteze rapide de internet pe teritoriile unde nu sunt accesibile, prin sateliții Starlink, și vrea să poată transporta oamenii pe Marte în anii următori.

Reamintim că SpaceX a lansat a doua rachetă de testare Starship în luna noiembrie 2023, așa cum s-a scris pe StartupCafe.ro. Legătura cu racheta s-a pierdut în timpul acestui test, dar aceasta a ajuns în spațiu, față de testul din aprilie.

NASA a încheiat un contract de 4 miliarde de dolari cu compania miliardarului Elon Musk, pentru programul Artemis al agenției spațiale. Starship ar trebui să trimită astronauți pe Lună, prima misiune de aterizare, Artemis III, fiind programată pentru 2025, arată TechCrunch.

Parallax

Vizualizari
986
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Alex
Radu
foarte tare, se perpelesc neomarxistii de ciuda!

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri