Claudiu Zamfir

Compania de plăți online Stripe concediază 14% dintre angajați

Thumbnail

Serviciul americano-irlandez de plăți online Stripe, folosit și în România, concediază 14% din forța sa de muncă, invocând situația economică internațională, marcată de inflație și reducerea investițiilor.

Într-un mesaj transmis angajaților, fondatorii companiei, frații Patrick și John Collison, se plâng că anterior au făcut prea multe angajări pentru situația prezentă. Ca urmare a pandemiei COVID-19, când piața s-a orientat către comerțul online, veniturile Stripe, dar și plățile, au crescut de 3 ori în anii 2020 și 2021.

Acum, însă, condițiile de piață se schimbă din nou.

„Ne confruntăm cu o inflație persistentă, șocuri în energie, rate mai mari ale dobânzilor, bugete de investiții reduse și finanțare mai redusă pentru startup-uri. (Câștigurile companiei de tehnologie săptămâna trecută au oferit o mulțime de exemple de schimbare a circumstanțelor)” - spun fondatorii Stripe.

În prezent, compania are peste 8.000 de angajați, ceea ce înseamnă că va disponibiliza aproximativ 1.100.

Anul trecut, Stripe a fost evaluată la 95 de miliarde de dolari, fiind considerată cea mai valoroasă companie tech nelistată la bursă.

În luna mai 2020, Stripe s-a lansat și în România.

Stripe este o platformă software globală pentru pornirea și rularea unei afaceri online, lansată în 2011 de doi tineri irlandezi: John Collison, care avea 21 de ani atunci, și Patrick Collison, care avea 23 de ani.

 

Parallax

Vizualizari
334
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri