Denisa Crăciun

Compania americană de procesoare AMD își mută centrul de proiectare din Iași într-o mare clădire de birouri

AMD de la Iași

Compania americană Advanced Micro Devices (AMD), care produce procesoare și alte componente pentru servere și calculatoare, își va muta centrul de proiectare deschis în 2021 la Iași, într-o mare clădire de birouri.

AMD va ocupa 2.900 de mp în Palas Campus, una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România (60.000 mp), care va fi inaugurată la începutul lui 2023, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Compania americană realizează soluții de calcul adaptive pentru industria IT .

„Ne bucură faptul că AMD s-a alăturat comunității de business din Palas Campus, considerând proiectul ca fiind locul ideal pentru echipa sa. Este o companie cu operațiuni la nivel mondial, iar prezența sa în Iași confirmă faptul că regiunea dispune de resurse generoase de tinere talente și poate asigura condițiile unui mediu de lucru competitiv, la nivelul exigențelor marilor jucători internaționali”, a spus Ionuț Pavel, Office Buildings Manager Palas Iași & Palas Campus.

În România, gigantul tech angajează o echipă de ingineri axați pe dezvoltarea inovațiilor pe parte de hardware și software.

„Urmărim să ne consolidăm prezența în România, așadar ne entuziasmează planurile de relocare a centrului nostru de proiectare în Palas Campus”, a declarat Ovidiu Rădăcină, Director of Design Engineering & AMD Romania site leader. „Clădirea Palas Campus ne va permite să oferim spații noi și moderne, care să încurajeze colaborarea și inovarea.”

Palas Campus, a IULIUS, este una dintre cele mai mari clădiri de birouri ca suprafață din România și a presupus o investiție de peste 120 de milioane de euro.

Are o suprafață de 60.000 mp închiriabili, în șase corpuri de clădire, conectate atât la parter, cât și la primele trei etaje, iar două niveluri subterane sunt alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.  

Parallax

Vizualizari
4613
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri