Claudiu Zamfir

O companie IT clujeană cumpără o firmă de inteligență artificială, pentru a oferi integrări cu ChatGPT / GPT 4

Tudor_Ciuleanu_CEO_RebelDot, Vadim_Fintinari_CEO_steepsoft_AI.jpg

Compania IT clujeană RebelDot preia preia un pachet majoritar de acțiuni în firma românească de inteligență artificială steepsoft AI, pentru a dezvolta, printre altele, integrări cu tehnologiile de roboți conversaționali ChatGPT / GPT 4, dezvoltate de americanii de la OpenAI.

Odată cu preluarea steepsoft AI, RebelDot estimează o pondere de 10% - 15% a proiectelor de inteligență artificială în cifra de afaceri a companiei din acest an și o creștere a vânzărilor cu 50% raportat la anul anterior.

Achiziția steepsoft AI consolidează verticala de servicii digitale și susține strategia de extindere a RebelDot, ce vizează dezvoltarea de soluții care îi permit să le ofere clienților cele mai recente inovații în domeniul inteligenței artificiale, cum ar fi Large Language Models, Data Science și integrări ChatGPT / GPT 4” - a precizat RebelDot, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

RebelDot spune că va integra tehnologiile folosite de steepsoft AI în linia de servicii existentă, „precum și întreaga echipă de peste 20 de dezvoltatori experimentați specializați în crearea și implementarea soluțiilor AI”. Totodată, RebelDot arată că „va combina aceste resurse cu expertiza proprie, acumulată de-a lungul ultimilor ani în dezvoltare de produse software pentru industrii precum cele de sănătate, financiară, de inginerie și producătoare”.

„Achiziția steepsoft AI reprezintă atingerea unui obiectiv strategic semnificativ în călătoria noastră spre a deveni un jucător important pe piața globală a serviciilor software și suntem încântați să urăm bun venit echipei steepsoft AI în grupul RebelDot. Includerea competențelor steepsoft AI în crearea de soluții de Inteligență Artificială ne va facilita posibilitatea de a le furniza clienților noștri un spectru mai extins de opțiuni și de a-i sprijini să își mențină statutul de lideri în contextul tehnologic care, în mod evident, este într-o evoluție extraordinar de rapidă”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot (foto-stânga).

„În colaborare cu RebelDot, acest parteneriat ne va permite să furnizăm clienților ultimele inovații în materie de software, bazate pe inteligență artificială. Astfel de soluții vor facilita o creștere graduală a productivității mediului de business, care se va reflecta în dezvoltarea de noi modele de afaceri, ce vor aborda în mod eficient subiecte esențiale, precum sustenabilitatea”, spune Vadim Fîntînari, CEO steepsoft AI (foto-dreapta).

Împreună, RebelDot și steepsoft AI creează o nouă putere europeană pentru experiențele software alimentate de inteligență artificială, care va ajuta companiile să profite de oportunitatea erei AI.

Steepsoft AI, cu sediul în România, este cea mai importantă companie europeană de dezvoltare axată pe inteligență artificială. Firma spune că a dezvoltat sau are în dezvoltare proiecte pentru companii precum Audi, Lampix, EYESense, Skillhop, MultiversX etc.

De partea cealaltă, compania cumpărătoare, RebelDot, este un dezvoltator software din Cluj-Napoca, cu prezență internațională. Cu o vastă experiență în dezvoltarea de aplicații web și mobile, pentru un portofoliu de peste 50 de companii din multiple industrii, RebelDot  sprijină atât companii de tip enterprise, cât și fondatori de startup-uri, aflați la început de drum, oferind servicii de consultanță și implementare, de la stadiul de idee, și pana la cel de lansare și mentenanță a produsului digital.
 
Lansată de 4 ani, RebelDot a ajuns la o echipă de peste 180 de ingineri, designeri și manageri de produs care lucrează într-un mod hibrid, din mai multe colțuri ale țării, dar și din străinătate. Compania are filiale în Cluj-Napoca, Oradea și în Copenhaga și a fost inclusă de Financial Times  în cea mai recentă ediție a Top 1.000 de companii cu cea mai rapidă creștere din Europa.
 
Recent, compania a lansat Rebel Ventures, un mecanism de investiții pentru susținerea industriei tech autohtone prin investiții în startup-uri care vin cu soluții la problemele de zi cu zi în zone, precum healthcare, green energy, fintech și blockchain.

Parallax

Vizualizari
460
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri