Redacția StartupCafe.ro

Comisia SUA de supraveghere a piețelor (SEC) investighează dacă investitorii OpenAI (ChatGPT) au fost induși în eroare

openai-chatgpt-dreamstime

Comisia de supraveghere a piețelor (SEC) din SUA examinează comunicările interne ale CEO-ului OpenAI, Sam Altman, ca parte a unei investigaţii pentru a stabili dacă investitorii companiei au fost induşi în eroare, a informat miercuri Wall Street Journal, transmite Reuters, citată de News.ro.

Autoritatea de reglementare a solicitat înregistrări interne de la actualii şi foştii oficiali şi directori ai companiei din spatele ChatGPT şi a trimis o citaţie companiei în decembrie 2023, se arată în articol, citând persoane care cunosc problema.

Investigaţia a urmat deciziei fostului consiliu OpenAI, din noiembrie, de a-l demite pe Altman din funcţia de CEO, despre care am mai scris pe StartupCafe.ro.

Consiliul de administraţie al startupului non-profit de la acea vreme a declarat că ”a concluzionat că nu a fost în mod constant sincer în comunicările sale cu consiliul de administraţie, împiedicând capacitatea acestuia de a-şi exercita responsabilităţile”.

Publicația Wall Street Journal a spus că unele surse au descris investigaţia ca un răspuns previzibil la afirmaţia fostului consiliu în declaraţia sa din noiembrie.

Oficialii SEC din New York au cerut ca unii directori superiori ai OpenAI să păstreze documentele interne în timp ce conduc investigaţia.

Articolul a adăugat, citând o sursă, că SEC nu a indicat nicio declaraţie sau comunicare specifică a lui Altman pe care să le considere înşelătoare.

Ancheta intervine în timp ce Altman este implicat în discuţii pentru a strânge miliarde de dolari pentru o afacere cu cipuri.

OpenAI a încheiat recent, de asemenea, un acord care evaluează compania susţinută de Microsoft la aproximativ 80 miliarde dolari.

Parallax

Vizualizari
86
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 884
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri