Denisa Crăciun

Omul din spatele ChatGPT se teme că chatbot-ul ar putea fi folosit pentru atacuri cibernetice

Chatgpt

Sam Altman, CEO-ul și unul dintre fondatorii OpenAI, laboratul de inteligență artificială ce a creat ChatGPT, susține, într-un interviu acordat ABC News, că inteligența artificială va remodela societatea, dar că vine și cu pericole, deși este „cea mai mare tehnologie” dezvoltată de om până acum.

CEO-ul OpenAI mărturisește că este „foarte îngrijorat că aceste modele (de inteligență artificială) ar putea fi utilizate pentru dezinformare la scară largă”, completând, totodată, că „ar putea fi folosite pentru atacuri cibernetice”. 

Sam Altman a mai spus că se teme că oamenii vor deține controlul și că vor fi persoane „care nu pun unele dintre limitele de siguranță pe care le punem noi”.

OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Cine este Sam Altman, CEO-ul OpenAI

OpenAI a fost fondată în 2015 de Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori, ca o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor. 

Patru ani mai târziu, în 2019, Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare.

De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO. Antreprenorul american în vârstă de 37 de ani, a devenit cunoscut în lumea tehnologiei în 2005, când a lansat, în Silicon Valley, Loopt, o soluție prin care utilizatorii de smartphone-uri își comunicau localizarea către prieteni.

Pe atunci, Altman, care a studiat IT la Universitatea Stanford, una dintre universitățile prestigioase din SUA, tocmai renunțase la facultate pentru a-și lansa propriul business.

Nouă ani mai târziu, în 2014, el s-a întors la Universitate, dar nu ca student, ci ca profesor asociat, și a ținut un curs despre „Cum să-ți deschizi un startup”.

În 2012, antreprenorul s-a hotărât să vândă firma (n.r. Loopt) pentru 43 de milioane de dolari către Green Dot Corporation, arată Wikipedia.

Sam Altman s-a alăturat în 2011 unuia dintre cele mai productive incubatoare de afaceri din lume, Y Combinator și la doar 3 ani distanță, în 2014, a fost numit președinte al YC.

În 2019, Altman a demisionat din funcția de președinte al Y Combinator pentru a se ocupa pe OpenAI.

Parallax

Vizualizari
1038
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri