Ovidiu D. Popica

Bolt, rivalul Uber, se extinde cu servicii de livrari pentru mâncare: Bolt Food va concura cu Uber Eats

Thumbnail

Startup-ul estonian Bolt, principalul concurent al Uber, a anunțat că își va extinde gama de servicii cu livrarea comenzilor de mâncare, potrivit Reuters. Serviciul de livrări, Bolt Food, tocmai a fost lansat la Tallinn, Estonia.

Potrivit Reuters, următoarele piețe pe care Bolt Food va livra comenzi de mâncare sunt țările vecine Lituania și Letonia dar și Africa de Sud.

Bolt, denumită inițial Taxify, operează în 30 de țări, printre care și România, și are peste 25 de milioane de utilizatori. 

Bolt Food ar urma să-și extindă baza de utilizatori cu prețuri mai mici pentru consumatori și venituri mai avantajoase pentru livratori.

"E o piață foarte competitivă. Livrarea comenzilor de mâncare este a treia mare lansare de produs și se potrivește foarte bine cu strategia noastră. A fost o cerere foarte populară printre utilizatori, " a spus Jevgeni Kabanov, chief product officer la Bolt, într-un interviu pentru Reuters.

Bolt atacă prin lansarea serviciului de livrare a comenzilor de mâncare o piață pe care concurentul său Uber Eats a raportat venituri de 1,1 miliarde de dolari în prima jumătate a lui 2019, dublu față de anul precedent, potrivit Reuters. 

Totuși, e un sector cu destule provocări pentru statup-uri; investițiile sunt în declin față de 2015, anul care a atras cei mai mulți bani de la investitori. Acum aceștia sunt mai degrabă preocupați de competiția tot mai mare și de faptul că acest tip de companii sunt evaluate la bani mulți dar nu prea sunt profitabile.    

Bolt, un startup fondat în urmă cu șase ani, a adunat investiții de peste 200 de milioane de dolari de la un grup de investitori printre care se află Daimler dar și o companie de transport chinezească, Didi Chuxing Technology Co, care a cumpărat acum trei ani Uber China.

Citește și: 

Bolt pentru afaceri: Aplicaţia de transport introduce opţiunea prin care firmele pot achita cursele angajaţilor

Bolt (Taxify) a mai luat o finanțare pentru extindere. Honda și Panasonic, printre investitori

Aplicația de ride-hailing Bolt introduce opțiunea de plată în numerar

Aplicaţia de transport Taxify îşi schimbă numele în Bolt

 

Parallax

Vizualizari
904
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 885
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri