Raluca Abrihan

Compania IT românească Bittnet vrea afaceri de 100 milioane lei, anul următor, şi plănuieşte noi achiziţii

Thumbnail

Bittnet, firmă de IT fondată de fraţii Cristian şi Mihai Logofătu, ţineşte o cifră de afaceri de 100 milioane lei până în 2020. GECAD NET, firmă recent achiziţionată de cei doi de la omul de afaceri Radu Georgescu, va fi transformată în DENDRIO şi se pregătesc de alte două noi achizţii.

Competentele de integrator multi-cloud rezultate din achizitia GECAD NET au fost grupate intr-un nou brand: DENDRIO. Acest brand va reuni competentele Microsoft Gold, Cisco Gold, Amazon Web Services , Google, Nexans, Bitdefender, Citrix, Dell, Checkpoint si Veeam .(mai multe detalii, inclusiv noua identitate vizuală a companiei urmează să fie dezvăluite în perioada imediat următoare) – au precizat reprezentanţii companiei.

De asemenea, Bittnet a mai anunţat că săptămâna viitoare, pe 25 mai, se va desfășura Adunarea Generala a Bittnet unde, printre altele, acționarii sunt invitați să voteze emiterea de obligațiuni corporative în valoare totală de până la 100 milioane lei (50 milioane lei în obligațiuni corporative și 50 milioane în obligațiuni convertibile), precum și activitatea de achiziții - achiziționarea unei participații de 55% în Elian Solutions și o participație de 25% în compania de game based learning Equatorial.

Compania IT ar urma să investestească 520.000 euro în cele două achiziţii.

“Am declarat încă din 2016 că în opinia noastră piața de IT românească trebuie să treacă printr-un proces de consolidare, aşa cum se intampla la nivel global in toate domeniile, nu doar în IT.

Promiteam atunci ca vom urmări astfel de oportunități de consolidare, dacă se dovedesc a fi consistente cu modelul și valorile companiei noastre. În 2017 am propus şi implementat o achiziție (GECAD NET) care a dublat cifra de afaceri şi a crescut semnificativ valoarea companiei. În 2018 continuăm aceasta activitate, propunand acţionarilor extinderea companiei prin achiziţii pe ambele linii de business: atât pe zona de training cât şi pe zona de integrare. În cazul de faţă vorbim de o investiţie într-o companie care îmbina experienta de training cu tehnologia şi învatarea prin joc”, spune Cristian Logofătu, despre Equatorial Gaming SRL.

GECAD NET, companie fondată şi controlată până acum de antreprenourl Radu Georgescu, a fost cumpărată de Bittnet anul trecut cu circa 600.000 euro.

 

Parallax

Vizualizari
684
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri